Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:34, 16. 11. 2022.

| Ekonomija

Iz leskovačkog budžeta više od 40 miliona dinara za otpremnine radnicima u javnim preduzećima

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Leskovac
Anketiranje onih koji žele da napuste posao se još sporovodi u JP Pijaca; foto: M. M.

Najveći izdatak u budžetu Leskovca godinama unazad predstavljaju plate zaposlenih u javnom sektoru, a kako bi taj trošak u narednim godinama bio smanjen, Gradsko veće dalo je saglasnost da iz gradske kase bude izdvojeno 41,2 miliona dinara za otpremninu radnicama javnih preduzeća koji su se dobrovoljno javili da napuste radna mesta.

U Vodovodu će broj radnika biti smanjen za 6, pa će za njima za naknadnu biti isplaćeno 4,2 miliona dinara. Bez 7 radnika koji su se na anketi izjasnili da žele da napuste posao ostaće JP Dom, a to će Grad koštati 8,5 miliona dinara. Tri radnika Toplane uzeće otpremninu u iznosu od 3 miliona dinara, dok će preostali iznos biti utrošen na radnike koji će napustiti JP Pijaca, gde je anketiranje radnika koji žele da doborovoljno napuste to preduzeće u toku.

Ne možemo da govorimo i dalje o tačnom broju sve dok drugi krug anketiranja ne bude završen. Prvi smo sproveli, javio se određen broj radnika, kada ceo proces bude završen dobićete tačan podatak - kaže direktor Pijace Milan Stojković.

Gradsko veće Leskovac Većnici dali saglasnost; foto: M. M.Za jednog radnika biće smanjen broj upošljenika i u SRC Dubočica, a za njegovu naknadu, kako je rekla šefica Odeljenja za finansije Marija Milosavljević, ima dovoljno novca u budžetu pa neće ni biti dodatnih troškova.

Otpremnina radnicama koja će biti isplaćena dovešće i do novog rebalansa budžeta, o čemu će odbornici raspravljati 22. novembra, za kada je zakazano skupštinsko zasedanje.

Takođe, na Skupštini će narednog utorka, na osnovu završenog konkursa, biti izabran direktor JP Direkcija i urbanizam, a jedini prijavljeni kandidat je sadašnji rukovodilac tog preduzeća Novica Nikolić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Maya

    21:55 // 18. 11. 2022.

    Zakonom je propisano da zaposlenom moze da prestane radni odnos ako za to postoji opravdan razlog koji se odnosi na potebe poslodavca ako usled tehnoloskih, ekonomskih ili organizacionih promena prestane potreba za obavljanjem odredjenog posla ili dodje do smanjenja obima posla. Na ovaj nacin bi se obezbedila socijalna i finansijska sigurnost radnika do odlaska u penziju, ili do pronalazenja nekog

  • Marija Dj

    19:02 // 17. 11. 2022.

    Dobra prilika za obostrano rešavanje problema i radnika i poslodavca.

  • Dželi

    07:11 // 17. 11. 2022.

    Na ovaj način rada se rešava i omogućava da radnici i poslodavci jednako budu zadovoljni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: