Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:09, 13. 6. 2011.

| Sport

Euro 2012: Srbija ipak ne igra u Nišu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
sesum
Žarko Šešum u hali Čair; foto: oks.org.rs

NIŠ - Rukometna reprezentacija Srbije neće igrati svoje mečeve u hali Čair na Evropskom prvenstvu 2012. godine, već u Beogradu, potvrdila Evropska rukometna federacija.

Iako je želja rukometaša Srbije i navijača Meraklija bila da naša reprezentacija odigra grupne mečeve u Nišu, to se ipak neće desiti.

Srbija će igrati u grupi A u Beogradu, pošto je, prema nepotvrđenim informacijama, tako tražila Evropska rukometna federacija, a Rukometni savez Srbije se sa tim saglasio.

Nišlije će u svom gradu moći da gledaju ukupno 6 mečeva pošto će se u rekonstruisanoj hali "Čair" igrati samo mečevi u grupi B, gde je jedini siguran učesnik reprezentacija Makedonije. Ostali učesnici ove i ostalih grupa biće poznati nakon žreba.

S obzirom da će mečevi glavne faze biti odigrani u Beogradu i Novom Sadu, a polufinalne utakmice, borba za treće mesto i finale su na programu u Beogradskoj areni, reprezentacija Srbije neće imati priliku da odigra bar jedan meč pred niškom publikom.

Takođe, poznato je da će Hrvatska biti nosilac grupe D u Vršcu, a Mađarska će igrati u grupi C koja je u Novom Sadu.

Poznati su i svi učesnici Evropskog prvenstva 2012. godine, koji su podeljeni u 4 šešira:

Prvi šešir: Francuska, Poljska, Hrvatska, Nemačka
Drugi šešir: Danska, Norveška, Švedska, Mađarska
Treći šešir: Srbija, Španija, Island, Češka
Četvrti šešir: Slovenija, Rusija, Slovačka, Makedonija

Evropsko prvenstvo će trajati od 15. do 29. januara u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.

Srbija kao domaćin i Francuska kao aktuelni evropski šampion su direktno obezbedili plasman. Žreb grupa biće obavljen u sredu, 15. juna od 12h u Beogradu.
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslav

    18:56 // 14. 6. 2011.

    Gospodo ovo je vreme "Pacova" i NESPOSOBNIH SAMOZVANACA , koji dobise sve i upropastise sve, Izgubismo "ARENU" ugasise " ZELJU " , ispade nam evropski projekat pod njihovim vodjstvom iz super lige "NAISUS" . Jer ce neko zbog ovoga odgovarati i snositi posledice ili ce i dalje rodbinske veze da nas vode kroz maglu u ambis. Imali ova pacovska grupacija malo obraza i morala , a da ne govorim o strucnoj " etici ". Gospodo zaduzena za sport u gradu jer cujete vapaj . POMOOOOC ubise sve zdravo ovi moralni prevaranti.

  • nikola obradović

    08:55 // 14. 6. 2011.

    Razočaran sam što Južne vesti podižu tenziju na ovaj način-istog trenutka kad se odustalo,ako se uopšte i planiralo,od gradnje nove hale , jasno je bilo da Srbija neće igrati u Nišu...
    Ko ne veruje,izvolite izvod iz Konstrukcionog Statuta EHF: http://ebook.eurohandball.com/ArenaConstructionManual/ , strana 16. odeljak 5.2.
    Prema tome nema nikakve zavere protv Niša...Naše vođe su gubitnici postali onog trena kad su izgubili šansu za novu halu..tad je trebalo da napadate...

  • Dragan Vukadinovic

    02:34 // 14. 6. 2011.

    Gospodine Blagojevicu,
    moram na pocetku da Vas pohvalim. Vasi tekstovi su vrlo inspirativni.
    Povodom teksta o izgubljenoj parnici sa autobuskim prevoznicima ( sto ce Grad kostati 13 miliona dinara), zahtevali smo da na danasnjoj sednnici Skupstine Grada predsednik Gradskog veca podnese izvestaj ali to je , kao i obicno, odbijeno. Ali sam uveren da ce danas ovaj tekst o ARENI Cair obeleziti skupstinsko zasedanje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: