Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:24, 8. 6. 2020.

Sve se znaje

Autor

Košarkaški trener u penziji.

Prođe ovaj karantin a i korona se ništo ućutala, pa reši da se malko promajem do Kazandžisko sokače i da se vidim s's ovija moji kardaši. Uželeja sam se bre, da onakoj domaćinski prozborimo niki reč a i od'mno nesmo bocnuli ništo na č'čkalicu i plaknuli gušu s's ćurlinsko vino.

I takoj p'l'k, p'l'k, b'k'lm, b'k'km, nogu pred nogu jedva dođo do sokače. Majku mu, zabraia sam da odim. Sve se ništo saplitam, sve mi se pričinjava k'ko su svi sokaci kaldarmisani s's onej pločke k'ko u moju ulicu Todora Milovanovića. Fala na Gospoda, ne iskrši nogu i srećno dođo u Kazandžisko sokače.

K'd tam, ima što da vidim, ovija moji kardaši turili maske k'ko banku da će pljačkaju, natresli nike rukavice, k'ko sudovi da će peru il na ljudi šuljevi da pregleđuju. Ne sedu uz jedan astal, nego se raštrkali po celo Kazandžisko sokače, k'ko" Izgubljeno jagnje" da će sviru .

Zamlate čoveci pa toj ti je, probušili rupu na masku, protnuli cevku kroz rupu i takoj piju kafe kroz njuma.

Što je ovoj mislim si ništo na moj pamet. Do s'g korona neje udarala na pamet i na živci, s'lte je davila za gušu i udarala na pluća. Ovoj su se oni zarazili s's niki drugi virus.

A bre pobratimi, k'k'v toj đozbojdžil'k prajite, ne vi priliči, stari ste čoveci, domaćini ste, čorbadžije ste, unuci ve dom čekaju. Gledam ve s's tej cevke pa mi se pričinjava, ne daja Gospod, k'ko da vežbate za respiratori, vikam gi ja.

Nišavac, ič ne beri gajle, ovoj ni je naredila dokturka Darija. A mi rešimo da gu slušamo sve dok koronavirusi mrdaju po ovuj napaćenu Srbiju .Rešimo i da gu turimo na ovuj našu nišku odborničku listu i da gu kandidujemo za gradonačelnika. S'lte ona može da kurtališe Niš od ovej beligradske skakutke. Neje ona, da rekneš, spašavala divlji konji po Staru planinu, nego je spašavala čoveci po celu Srbiju. I zatoj, nemoj se krstiš i prevrćaš s's oči, nego brgo ovam da i ti potpisuješ i toj s's obe ruke. K'd je spasila celu Srbiju od koronu, će spasi i nas.

T'g se ukači na stolicu Pera, vikan Vž-Vž, pa poče:

Braćo Nišlije, dokle će trpimo taj zulum. Mi li smo bre, ulavi pa će ni oni određuju koj će ni bidne prisednik, koj će ni bidne poslanik, koj će ni bidne odbornik. Mi li smo bre abdali i katlabani pa će ni oni iz majčinu dovodu direktori na javna preduzeća.Dosta je bilo! Živeo Niški ulični parlament. Živela dokturka Darija!

Pogleda gi a ono k'ko oni su, k'ko nesu oni, more oni su, al s's onej maske i rukavice, učiniše mi se nikako pomladi, nikako pojaki i popametni. Aferim, pobratimi i kardaši. Omladino, digni glavu od tija SMS-ovi i mobilni telefoni. A k'd se ukačiš u aeroplan za Ameriku pogledaj na kude ovija trećepozivci. Možda će ništo i naučiš . I zapamti, ovde se s'lte karamo a tam se od'mno tepaju.

Vido ja, ništo neće bidne od ovaj naš kardaški muabet i taman tedo da se obrnem i da si idem dom, k'd me viknu Trajko, vikan Filosof, stari političar još iz Titino vreme.

Nišavac bre,mani tija tvoji kardaši, dođi ovam kude men i sedi uz moj astal, malko li smo drugovali dok beomo pomladi.

Ja sedo a on se primače i poče da mi š'pka:

Slušaj Nišavac što ti Trajko zbori. Trajko dite neje. Trajko je bija političar u pet države. Politika ti je kurvinska rabota i pogan zanat.Sve su se dogovorili i sve se znaje. Vidiš li ćorčo ćoravi, da se ni opozicija ne zamlaćuje s's tija izbori.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzamutka

    19:03 // 10. 6. 2020.

    Unikum si Petko ! Materijali za pisanje , u ovoj niskoj kasabi, napretek !

  • Ja

    23:30 // 9. 6. 2020.

    Tako je, Petko!
    Sto cesce pisi!

    Uvek se nasmejem :D

  • Makica NiS

    08:21 // 9. 6. 2020.

    Kakav kralj ;)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: