Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:59, 26. 9. 2024.

| Društvo

10 naučnika sa Univerziteta u Nišu na Stanfordovoj listi najuticajnijih

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
Univerzitet u Nišu
Od 10 naučnika njih 7 sa PMF-a; foto: Ljubica Jocić

Kao i prethodnih godina, Univerzitet Stanford je i ove objavio listu 2% najuticajnijih naučnika u svetu, a na njoj su se našla 10 naučnika niškog Univerziteta, od kojih je 7 profesora sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu.

Ova lista je zasnovana na standardizovanim metrikama citiranja koje obuhvataju sve naučnike i naučne discipline tokom njihove karijere. Naučnici su klasifikovani u 22 naučna polja i 174 podpolja prema standardnoj klasifikaciji.

Na listi najuticajnijih naučnika u svetu baziranu na metrici citiranja svih naučnika i naučnih disciplina tokom čitave karijere nalaze se profesor Niko Radulović i Dragan Đorđević sa PMF-a, Slaviša Trajković sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta i Dejan Brkić sa Elektronskog fakulteta u Nišu.

Na listi koja uzima u obzir sve referentne kriterijume za kalendarsku 2023. godinu, na listi je 7 profesora PMF-a, kao i Olivera Stamenković sa Tehnološkog fakulteta u Leskovcu.

PMF na ovoj listi, osim Nika Radulovića i Dragana S. Đorđevića, predstavljaju Ljubiša Kočinac, Dijana Mosić, Predrag Stanimirović, Zorica Stojanović-Radić i Gordana Stojanović.

Ovo izuzetno postignuće je ogroman ponos i čast kako za naš fakultet, tako i za ceo Univerzitet u Nišu - saopštili su sa PMF-a.

Liste se mogu pronaći na ovom linku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dexter

    19:21 // 26. 9. 2024.

    @Mr70
    Fakultet umetnosti je prestao da bude izvor afera i meta podsmeha od kako se oslobodio dekanstva one Suzane Kostić. Koliko sam zapazio uozbiljili su se, rade, i rezultati će sigurno doći.
    Ali sedam imena sa PMF-a su fascinantan rezultat. Ti ljudi su svoju reputaciju zaradili citiranošću radova i njih treba navoditi kao primer kako se i u Srbiji može biti uspešan i raditi kvalutetno!

  • Gandor

    17:09 // 26. 9. 2024.

    Osim sto su sebe ugurali da budu profesori, prodekani i dekani, zarađuju na projektima, ništa nisu uradili za Srbiju i njene građane. Šta znači Stanfordova lista nekom rudaru u Majdanpeku ili Boru, radniku u Juri ili Aptivu?
    Ne zanimaju ih projekat Jadar koji nam je životna opasnost, propala privreda, propali obrazovni sistem. Ćute kao ribe i prave se da podizanje svesti nije njihov posao.

  • Бата Рака из Ниш

    13:43 // 26. 9. 2024.

    Имамо и ми образоване, вредне и квалитетне људе али их "уби" странка на власти којој су они и образовање главна претња.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Za ovako grandiozan projekat mislim da je rok previše kratak i da treba biti najmanje 5 godina a i cenu bi trebalo povećati na bar 5M€ po km.

Siky67 čitalac

Tekst: Zaključen ugovor za obnovu auto-puta od Brestovca do Doljevca - oko 6 km za 18 meseci

Pronađite nas na: