Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:58, 29. 7. 2023.

"15 minuta" o porođaju - "Podrška je važna, ali bi bilo dobro da i žene u Nišu biraju pratnju"

Marija Cvetković Cvetković ističe da bi bilo dobro da porodilja može imati i neku žensku osobu kao pratnju; foto: JV

Utisci porodilja nakon odluke da i u niškom porodilištu otac može da prisustvuje porođaju uglavnom su pozitivni, kaže Marija Cvetković iz Udruženja "Porodična filharmonija", koja takođe smatra da je važno da žene imaju tu mogućnost, ali je u emisiji "15 minuta" istakla da bi bilo dobro da ubuduće imaju i izbor ko će im biti podrška u trenucima rađanja i da to ne mora da bude samo otac. Osim boljih uslova u porodilištu, ono što smatra da mora i da može da bude bolje je više tolerancija i razumevanja sa obe strane, kako bi jedan od najlepših trenutaka za svaku ženu to stvarno i bio.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Porodilja

    14:28 // 29. 7. 2023.

    I kad će to renoviranje GAK-a i spratova gde leže porodilje? Nikad?

  • Miki

    15:37 // 29. 7. 2023.

    S duznim postovanjem, ko je gospodja i koji su njeni kredibiliteti da prica o tako vaznoj i kompleksnoj stvwri kao sto je porodjaj, prisustvo oca, obuka oceva i uslovi koje je potrebno ispuniti da bi se prisustvovalo porodjaju, kao i organizacija zdravstvene ustanove? Tema je jako vazna, lepa i korisna, dovedite nekog ko se bavi porodjajima i zenama u porodilistu da prica o tome, lekar, babica...

    • Ja, Sofronije

      22:21 // 29. 7. 2023.

      Pouzdano ću reći, nastavnik srpskog jezika i književnosti po struci. Ima dvoje dece, to je tačno, ali imaju ih i frizeri, pa nisu kompetentni o ovome!

  • Olja Jovanovic

    17:35 // 29. 7. 2023.

    Nisko porodiliste je deponija u odnosu na druga porodilista. Porodiliste treba da bude najsrecnija ustanova za mame i bebe, a ne muciliste. Postaviti hitno ljude , koji vole i cene taj posao. Pod hitno se resiti bubasvaba, koje kolo vode u toaletima jos od 1985. godine.Osoblje ; lekari i sestre- davati konkretne instrukcije zenama na porodjaju, tokom istog.Lekari da svakodnevno obavljaju vizitu.

  • Stanimir Stankovic

    03:16 // 30. 7. 2023.

    O kom porodilistu vi komentarisete.O kakvim lekarima, onim sto prvo upute na svoje privatne klinike,, o onima koji cekaju koliko ce te ponuditi. Pa meni je dete pedeset dana zivota kome pedeseti dan kulja gnoj iz ociju, na naj jacim antibioticima, vec pedeseti dan.
    O kom bre ti divnom osoblju i lekarima pricas sa te klinike . Uradite anketu gradjana pa cujte sta dozivljavaju. Razjasnicu ubrzo.

  • građanka

    09:19 // 31. 7. 2023.

    Uslovi u GAK Niš su očajni, kao da se radi o privremenom stacionaru negde na bojištu. Rukovodstvo treba da se zabavi renoviranjem klinike pod hitno. Ugledajte se na Kardiohirurgiju.

  • Koki

    23:19 // 1. 8. 2023.

    Javite tom Perišiću da pročita ove komentare, da sanira bruku na ginekologiji i da organizuje procedure rada i ponašanja kako lekara tako i sestara na toj klinici

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: