Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:25, 14. 8. 2024.

| Društvo

Aleksinčani još čekaju vodu za piće, nadaju joj se sutra

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
voda, isključenje vode
Voda još nije za piće; JV / Nikola Đukić

Ni posle 12 dana voda u Aleksincu nije za piće i ukupno 15 cisterni snabdeva građane pijaćom vodom. Predsednik Opština Dalibor Radičević kaže da je vodosnabdevanje stabilizovano, tehnička voda je stigla do svih, ali se čeka potvrda ispravnosti vode i nada se da će to biti sutra.

Zbog havarije na cevovodu u neposrednoj blizini postrojenja za preradu vode “Bresje“, u selu Subotinac kod Aleksinca, građani su ostali bez vode tokom tropskih vrućina. Iako je u početku bilo problema, tehničku vodu sada imaju svi Aleksinčani, a prema rečima predsednika Opštine Dalibora Radičevića uskoro će voda sa slavina moći da se koristi i za piće.

Vodosnabdevanje je stabilizovano, voda je još tehnička, ne bi trebalo da se koristi za piće dok ne stigne zvaničan izveštaj Instituta za javno zdravlje u Nišu da je ispravna. Očekujemo da sutra popodne stigne taj izveštaj i da se voda proglasi vodom za piće - kaže Radičević.

Inače Institut uzima uzorke tek kada su rezervoari puni, a zbog velike potrošnje to se desilo tek za vikend, navodi Radičević i ističe da gradom i dalje kruži 5 cisterni sa pijaćom vodom, a 10 su stacionirane.

Što se tiče kvara, Radičević kaže da je pukotina na cevovodu ojačana još jednom spojnicom, Vododvod čeka originalan deo, ali on će biti zamenjen tek kada prođu vrućine jer ne žele da ponovo ugroze vodosnabdevanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Бата Рака из Ниш

    07:51 // 15. 8. 2024.

    Зрењанин синдром.

  • Jablan

    17:41 // 14. 8. 2024.

    Sns nikad nista nece uradi kako treba mora se ljudi otrezne i urade pravu stvar za ovu zemlju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: