Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:31, 8. 8. 2024.

| Društvo

Aleksinčani pet dana čekaju vodu za piće, nadležni apeluju da racionalno troše tehničku

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
voda, isključenje vode
Ni tehnička voda nije stigla do svih građana; JV / Nikola Đukić

Ni pet dana nakon havarije na cevovodu kod Aleksinca, građani nemaju vodu za piće već koriste onu iz cisterni ili kupuju. Kažu da ni tehnička voda nije stigla do svih, a nadležni apeluju da je građani kojima je stigla troše racionalno.

Iako su iz Vodovoda pre dva dana obećali da će vodu za tehničke potrebe svi građani brzo dobiti, pojedini Aleksinčani je još čekaju, a neki kažu da i ona nestaje. Iz aleksinačke Opštine i Vodovoda zato apeluju na potrošače da vodu troše odgovorno i racionalno.

Zbog nenamenske potrošnje pojedinaca otežano je funkcionisanje vodovodnog sistema i ravnomerno snabdevanje do svih potrošača, pa iz ovog preduzeća apeluju na sugrađane da budu solidarni - navode.

Oko 44.000 građana Aleksinca i okoline čeka da, kako su ranije naveli iz Vodovoda, Institut za javno zdravlje Niš uradi sve analize i potvrdi ispravnost vode. Do tada, cisterne sa pijaćom vodom i dalje kruže gradom.

U Aleksincu je i dalje na snazi vanredna situacija koju je Krizni štab proglasio pre tri dana.

Podsetimo, havarija na cevovodu koji dovodi vodu sa Bovna u fabriku “Bresje” odakle se Aleksinac snabdeva vodom desila se u subotu.

Kvar je na kratko bio saniran, ali se ponovo javio problem i direktor Vodovoda Darko Filipović je rekao da je neophodno nabaviti novi, originalni deo za cevovod iz Beograda, ali se na isporuku čeka do 15 dana.

Dokle se stiglo sa popravkom nije poznato jer se direkor Vodovoda više ne javlja na pozive novinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • goran

    16:02 // 9. 8. 2024.

    snsoidi imaju vlast svugde oko aAleksinca. I niko da kaze evo jos 2-3 cisterne da se nadje da imate. Da im svako 2 i imaju ljudi dovoljno a ne ovako.

    Sramota sta snsoidi rade Aleksincanima.

    Pamet u glavu i ne zaboravljajte ovo

  • Dule

    02:14 // 9. 8. 2024.

    Pa normalno je da nemaju vodu danima. Ovi, koji su znali da reše problem, su otišli u penziju. U zadnjih 10-ak godina su zapošljavali ljude koje nije interesovalo da nauče jer znaju da neće da ostanu bez posla čak iako ne znaju kako da rese odredjeni problem.

  • Mica

    23:11 // 8. 8. 2024.

    Ni trovanje nicim izazvano ni nesreca u rudniku bez krivca ih nije opametila...posto su glasali za sposobno rukovodstvo,sada neka zanju ono sto su posejali...sretno,kazu ide neki Lucifer sa 40 i vise stepeni,i tehnicka voda nije tako losa...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Aleksinčanin čitao "Vodič kroz galaksiju za autostopere" pa je zato povezao 42 migranta.

Qgo čitalac

Tekst: Aleksinčanin prevozio 42 migranta u kamionu

Pronađite nas na: