Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 4. 7. 2024.

| Društvo

Asfalta nema, otpadnih voda na pretek - muke žitelja niške Ledene stene zbog radova na modernizaciji

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
ledena stena 2
Kažu da su odsečeni od sveta; foto: JV / Tamara Radovanović

Iako su svega desetak minuta udaljeni od centra Niša, stanovnici ulice Ledena stena žale se da su odsečeni od sveta. Nemaju asfalt, kanalizaciju, a odnedavno ni ulično osvetljenje. Novi prilaz za vozila, koji se trenutno gradi, previše je uzak, pa veruju da uskoro neće moći ni automobilima do svojih kuća. Plave im se dvorišta i kuće, a često su i bez vode za piće.

Radovi na modernizaciji pruge na Ledenoj steni značili su za žitelje da će konačno biti srušen stari, uski prolaz za vozila i da će biti izgrađen novi, kojim bi “čak” i vozilo Hitne pomoći moglo da prođe.

ledena stena 3 foto: JV / Tamara RadovanovićMeđutim, novi tunel će biti još uži, sudeći po tome kako za sada izgleda, pa se građani sada žale da ni bilo koji automobil neće moći da prođe. Oni su se okupili kako bi iskazali zabrinutost i nezadovoljstvo radom nadležnih.

Pitali smo bili da nam naprave širi prolaz za vozila, da makar sanitet može da prođe. Ovako sanitetsko vozilo može da prođe samo okolo, od medoševačkog mosta pa ovamo. To znatno produžava vreme dolaska saniteta. Rekli su da će biti širi prolaz, ali ispada da ni auto neće moći da prođe sa retrovizorima - priča meštanin Srđan Cekić.

Još jedan problem žiteljima pravi “veštačko jezero”, kako nazivaju ogromnu baru koja je nastala tokom radova na vodovodnim cevima. Anita Stojanović je među onima kojima su zbog toga često poplavljena dvorišta i kuće.

Širi se neprijatan miris, insekti, voda nam plavi dvorište. Kopali su, ne znam šta su hteli da urade, valjda da puste da voda slobodno šeta po ulici kao što sad slobodno šeta. Pobunili smo se i rekli su da će nešto da reše, ali već oko dva meseca se ništa ne rešava, gazimo fekalije i otpadnu vodu. Kad padne kiša još je gore - navodi ona.

ledena stena 1 foto: JV / Tamara RadovanovićU tu ogromnu baru je nedavno kolima upala jedna meštanka, kaže Srđan, pa su je žitelji izvlačili.

Kad bismo pitali radnike gde će ta voda da ide, oni bi nam rekli - to nije naše, mi radimo po projektu - priča Srđan.

“Ne zna se ko šta radi” - dodaje Ljubiša, koji ističe i da vode za piće često nema jer naselje ima samo jedan vodomer.

Otkopaju, pa odu, ne znaš koga za šta da juriš. Milion problema imamo. Otpadne vode koliko hoćete. Imamo jedan vodomer za celo naselje, pa nemamo ni vodu za piće uvek, a plaćamo je kao da imamo kamile jer ko zna gde sve curi - žali se on.

Od nadležnih, posetio ih je pre izbora predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković, nakon čega su im na put posuli rizlu.

Sastanak sa radnicima koji rade na novom tunelu i sa njihovim šefom trebalo je da imaju danas u 13 sati, ali su oni, tvrde stanari, “pobegli” kada su čuli da će doći mediji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Luka

    12:54 // 6. 7. 2024.

    To ide zajedno sa EXPO 2027.
    Strpljenja malo....

  • Miki

    14:00 // 5. 7. 2024.

    Žalite se za kog ste glasali.Tako vam i treba.

  • Ivan

    13:11 // 5. 7. 2024.

    Ko bese pobedio u toj opstini?
    Sta kukate?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Uzeće mu prednji točkić?

Vladica Petrović čitalac

Tekst: Prijava protiv Nišlije - vozio električni trotinet sa preko 2 promila alkohola

Pronađite nas na: