Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:50, 22. 7. 2024.

| Društvo

Bivša direktorka klinike "Laza Lazarević" u Savetu Univerziteta u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Univerzitet u Nišu
Promenjena dva člana Saveta; foto: Ljubica Jocić

Umesto prof. dr Borisa Đinđića, nekadašnjeg rukovodioca Kovid bolnice u Kliničkom centru u Nišu i prof. dr Dejana Antića, državnog sekretara u Ministarstvu kulture, novi članovi Saveta Univerziteta u Nišu su prof. dr Ivana Stašević Karličić, državna sekretarka u Ministarstvu zdravlja i nekadašnja direktorka Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" koja je bila smenjena nakon protesta zaposlenih i optužbi za mobing, kao i prof. dr Aleksandra Kostić Tmušić, redovna profesorka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini.

Rešenjem koje potpisuje premijer Miloš Vučević razrešena su dva člana Univerziteta u Nišu - prof. dr Boris Đinđić, kardiolog, koji je na listi odbornika SNS-a za Skupštinu Niša, kao i prof. dr Dejan Antić, aktuelni državni sekretar Ministarstva kulture i vanredni profesor na Departmanu za istoriju Filozofskog fakulteta u Nišu.

Umesto njih dvojice - u Savet Univerziteta u Nišu imenuju se za članove, predstavnici osnivača: prof. dr Ivana Stašević Karličić i prof. dr Aleksandra Kostić Tmušić.

Ivana Stašević Karličić je bivša v. d. direktorke Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", a prošle godine ju je smenila Vlada Srbije posle višemesečnih protesta zaposlenih zbog optužbi za mobing. Ona je juna ove godine imenovana za državnu sekretarku u Ministarstvu zdravlja.

Prof. dr Aleksandra Kostić Tmušić redovna je profesorka na Katedri za srpsku književnosti i jezik Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Od 2003. godine radi na ovom fakultetu kao asistentkinja pripravnica, asistentkinja, docentkinja, zatim vanredna profesorka i sada kao redovna profesorka.

Zamenica je predsednika Saveta Univerziteta u Prištini.

Pored njih dve, u Savetu, najvišem organu Univerziteta u Nišu, jeste još 29 članova.

Među 9 članova koje je imenovala Vlada Srbije su prof. dr Mile Ilić, nekadašnji predsednik Skupštine Niša i narodni poslanik, kao i dugogodišnji istaknuti funkcioner SPS-a, potom predsednik Opštine Crveni Krst prof. dr Miroslav Milutinović, kao i nekadašnji poslanik SNS-a Vladica Maričić.

Pored njih, tu je i dr Goran Milosavljević, bivši direktor Vodovoda, preduzeća koje je, za vreme njegovog mandata, gradonačelnica Dragana Sotirovski optužila da nije opravdalo 300 miliona dinara, sada rukovodilac sektora za razvoj i promociju Niške tvrđave.

Tu su i doskorašnja predsednica Skupštine Opštine Medijana prof. dr Vladimila Bojanić, kao i prva na listi SNS-a za izbore u Opštini Medijana prof. dr Dragana Radović Janošević, poznata ginekološkinja i diplomirani pravnik Radomir Petrović.

U Savetu je 17 predstavnika Univerziteta, a to su: prof. dr Zoran Grdić (Građevinsko-arhitektonski fakultet), prof. dr Ognjen Radović (Ekonomski fakultet), prof. dr Zoran Perić (Elektronski fakultet), prof. dr Milan Banić (Mašinski fakultet), prof. dr Ivan Nikolić i prof. dr Andrej Veljković (Medicinski fakultet), prof. dr Siniša Stojanović (Pedagoški fakultet u Vranju), prof. dr Darko Anđelković (Poljoprivredni fakultet u Kruševcu), prof. dr Goran Obradović (Pravni fakultet), prof. dr Jelena Ignjatović i prof. dr Miljana Jovanović (Prirodno-matematički fakultet), prof. dr Dušan Trajković i prof. dr Suzana Cakić (Tehnološki fakultet u Leskovcu), prof. dr Evica Jovanović (Fakultet zaštite na radu), prof. dr Dragan Nejić (Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja), prof. mr Katarina Đorđević (Fakultet umetnosti) i prof. dr Branislav Stevanović (Filozofski fakultet).

Iz reda studenata članovi Saveta su Nemanja Petković (Pravni fakultet), Dimitrije Krstić (Elektronski fakultet), Hristina Jovanović (Medicinski fakultet), Milan Videnović (Filozofski fakultet) i Đorđe Petrović (Pravni fakultet).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr Vlada

    17:22 // 1. 8. 2024.

    Zar u Nisu nema kadrova nego ona iz Beograda u Savet u Nisu. Dr Dragan Milic je sve u pravu. Dokle vise?

  • PeraMikaZika

    18:05 // 23. 7. 2024.

    @Serlok
    Jeste, to je ta dekanka Suzana Kostic krivično osuđena zbog zloupotrebe službenog polozaja u produženom trajanju, osuđena za zlostavljanje na radu,a poznata po tome što "ulazi u autu". Inače rodom iz Leskovca

  • Šerlok

    06:54 // 23. 7. 2024.

    Nije problem što nam dovlače kadar iz Beograda, nego što dovlače sumnjive likove koji su i iz Beograda najureni zbog mobinga! Pa tu gospođu su oterali ljudi iz njenog sopstvenog kolektiva, oni je najbolje znaju.
    Tako je i u Nišu vladajuća sekta godinama negovala osuđivanu moberku na mestu dekanke Fakulteta umetnosti, štitio je bivši rektor. Ova vlast ne da voli mobing, nego ga s ljubavlju neguje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: