Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:00, 7. 6. 2024.

| Društvo

Blački osnovci prvi put dobijaju besplatne knjige, iz budžeta izdvojeno 4 miliona dinara

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
blace centar
Blački osnovci prvi put dobijaju besplatne udžbenike; Foto: Lj. M.

Za kupovinu kompleta udžbenika za učenike od prvog do 4 razreda, gradska vlast u Blacu je iz lokalnog budžeta opredelila 4.090.909 dinara. Besplatne knjige će dobiti đaci Osnovne škole “Stojan Novaković” u tom gradu, a uslov je da izdavač udžbenika za sve razrede bude u najvećoj meri “Novi Logos”, dok se za knjige iz engleskog jezika traži da bude izdavač “Data status” odnosno “Educational centre”.

U lokalnoj samoupravi u Blacu naglašavaju da su ove godine prvi put predviđena sredstva u budžetu za ovu namenu i da će knjige kupiti od najpovoljnijeg ponuđača, a da je krajnji rok za isporuku udžbenika 15. avgust.

Kako bi olakšali sugrađanima čija deca pohađaju osnovnu školu, gradska vlast u Blacu je odlučila je da iz lokalnog budžetapo prvi put izdvoji novac za kupovinu kompleta udžbenika za učenike od prvog do četvrtog razreda. Ova odluka omogućava da svi učenici u navedenim razredima dobiju besplatne knjige. Nabavka je raspisana za po 75 kompleta knjiga za prvi i drugi razred, 69 za treći i 88 za četvrti razred - kaže Ivan Burgić, predsednik opštine Blace.

Dodaje da ova inicijativa predstavlja značajan korak u podršci obrazovanju mladih u Blacu i doprinosi rasterećenju kućnog budžeta, a besplatni udžbenici će omogućiti roditeljima da finansijski rasterećenije pripreme svoju decu za početak nove školske godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • jana

    14:19 // 7. 6. 2024.

    Moglo je i u Nisu,ali tamo gradonacelnica puni dzepove od provizije raznih poslova,namesta poslove svom prijatelju asfaltiranje,gradnju,ograda....

  • Steva n

    14:07 // 7. 6. 2024.

    A u donju Gajdobru?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

jel su tezge od retkih metala... pa je toliko koštalo

rene čitalac

Tekst: Otvorena Pantelejska pijaca, najavljen i parking

Pronađite nas na: