Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:04, 19. 7. 2024.

| Društvo

Čubura kod Ražnja bez vode mesec dana, meštani prodaju stoku jer nemaju čime da je napoje

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
450467862_1529813377943031_6294536800673003277_n
Nenamensko trošenje vode u Ražnju, dok u okolnim selima ni kap vode iz česme; foto: čitalac

Problem zastarelih vodovodnih cevi zbog kojih selo Čubura kod Ražnja mesec dana nema vodu nije rešen godinama. Dok prskalice i fontane u Ražnju rade neprestano, meštani kažu da nemaju vodu za osnovne higijenske potrebe, ali ni za plastenike i stoku koju čuvaju.

Prema rečima meštana, vodu su poslednjih godina sa česmi imali smo tokom noći, dok poslednjih mesec dana, kažu, nemaju ni tada pa se vodom snabdevaju sa bunara.

Problem su stare cevi koje pucaju od pritiska, a vode će iz bunara, strahuju, biti još svega nekoliko dana.

Cevi je trebalo zameniti kada je Evropska Unija donirala novac pre nekoliko godina, ali tada je sređen centar Ražnja, a cevi nisu popravljene. Samo u mojoj ulici imamo 10 deteta i selo je vrlo živo, ali do našeg dela sela voda ne dolazi - kaže meštanka za Južne vesti.

451142883_8177816182279853_3304308255501802335_n Nenamensko trošenje vode u Ražnju, dok u okolnim selima ni kap vode iz česme; foto: čitalac S obzirom na to da većina stanovništva čuva stoku, meštani se plaše da će morati da prodaju deo stočnog fonda, jer neće biti u mogućnosti da ih napoje tokom vrelih letnjih dana.

Svi čuvamo određeni broj grla za koji sada nemamo vodu. Bunari presušuju, a gradska voda se više ne pusta ni noću, kako bi se dopunili rezervoari za stoku. Kako bi se sprečilo prekomerno korišćenje vode, pritisak se pojačava samo noću. Sada, navodno, nema vode ni noću da se pusta - ističe ta žena.

451604564_1529034897688511_4032184908017588175_n Nenamensko trošenje vode u Ražnju, dok u okolnim selima ni kap vode iz česme; foto: čitalac “Trn u oku” im je i nenamensko trošenje vode u samom Ražnju, dok je njima plastenik sa povrćem "izgoreo".

Prskalice za travnjake i cveće rade svake noći, kao i fontana. Još veći trn u oku je što se dvorište predsednka Opštine naliva ceo dan, svaki dan, a on živi sa suprugom u Ćupriji. Kada prođemo kroz Ražanj, vidimo ceo taj sistem prskalica, a nama stoka žedna. Nemamo vodu ni da se okupamo - tvrdi meštanka.

Obećanje da će cevovod biti popravljen obećao im je, kaže meštanka, još 2021. godine predsednik Vučić prilikom tadašnje posete Ražnju, zbog čega mu je nedavno i pisala kako bi ga podsetila na obećanje, međutim, odgovor iz Predsedništva nije dobila.

Odgovor o problemu meštana nisu dobili ni novinari Južnih vesti, koji su nadležne u Opštini Ražanj pitali o problemu i kada će meštani Čubure dobiti novi cevovod i vodu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    22:57 // 3. 8. 2024.

    Mozete da odete u Aleksinac,blizu je, tamo je gejzir da napojite stoku...izgleda da je ta stoka pametnija od vas...bice vam lepse kad pocne rudarenje...

  • Var tehnolog

    19:01 // 20. 7. 2024.

    Zao mi zedne stoke! Vlasnici su sami odabrali ko da ih vodi.

  • Maja

    00:09 // 20. 7. 2024.

    A za koga bese glasaste na izborima? I opet cete? Dobro vam je i bez vode rekla bih.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: