Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:35, 29. 10. 2012.

| Društvo

Dečija klinika dobila respirator za bebe

Autor:M.S.Izvor:Južne vesti
sedeca-slika.jpg

Dečija interna klinika Kliničkog centra u Nišu dobila je neonatalni ventilator, poklon Fonda B92, a koji je finansirala Švajcarska kompanija Glenkor internešenel AG. Ovaj respirator, vrednosti 24.000 evra, koristi se za poboljšanje disanja novorođenih beba ili kao takozvana „veštačka pluća“, a ovaj fond, na čelu sa predsednikom Veranom Matićem, do sada je poklonio osam inkubatora za bebe.

Goste je, u ime Kliničkog centra u Nišu, dočekao direktor ove ustanove, doc. dr Zoran Radovanović, koji se srdačno zahvalio donatorima na njihovom doprinosu i pruženom primeru društveno odgovornog ponašanja jedne velike kompanije, rekavši da sve ono što je do sada urađeno u akciji „Bitka za bebe“ predstavlja nemerljiv doprinos poboljšanju uslova u kojima rade pedijatrije i porodilišta.

- Mi pokrivamo skoro 2,5 miliona stanovnika i veliki broj mališana je upućen na niški Klinički centar i baš utoliko je značajna ova donacija. Još jednom se zahvaljujem prijateljima našeg centra - rekao je doc. dr Radovanović.

Direktorka Dečije interne klinike, dr Ljiljana Šaranac je, takođe, zahvalila donatorima rekavši da Dečija interna klinika ima mašine za disanje, ali su starije od jedne decenije, tako da na njima nije moguće primenjivati neke nove metode.

Predstavnici kompanije „Glenkor internešenel AG“ za Srbiju i Fonda B92, Dušan Samardžija i Veran Matić su prilikom posete Kliničkom centru u Nišu uručili novi uređaj.

- U ime kompanije Glenkor ponosni smo što smo u prilici da podržimo ovako vredan povod i da doniramo 110.000 švajcarskih franaka koji su namenjeni za nabavku neonatalnih ventilatora, preko potrebnih porodilištima širom Srbije -  izjavio je Dušan Samardžija, zalepivši pločicu sa imenom kompanije na donirani neonatalni ventilator.

Ovu akciju podržao je i gradonačelnik Niša, dr Zoran Perišić koji je rekao da će se lično boriti da se zdravstveni uslovi lečenja svih građana u Nišu poboljšaju.

- Nećemo da se posipamo pepelom i kažemo da nešto ne možemo. Mi smo borci po prirodi i sve ćemo učiniti da svim populacijama pružimo najbolje uslove lečenja - rekao je gradonačelnik Perišić.
 


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marina

    18:48 // 29. 10. 2012.

    Svaki aparat je bitan i hvala dobrim ljudima! Apelujem da bolnica nabavi aparat za denzitometriju, a ne da idemo u n.banju na fizijatriju zbog toga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: