Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 20. 6. 2024.

| Društvo

Deset i po hiljada evra iz budžeta Prokuplja za gurmanske delikatese

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
prokuplje panorama
Gradska vlast troši preko 10.000 evra na ugostiteljske usluge; Foto: Lj. M.

Širok spektar gurmanskih delikatesa od svinjske pršute, kulena, kraškog vrata, kravljeg, ovčijijeg, kozjeg i feta sira, kačkavalja i kajmaka, grilovanog povrća, šampinjona, raznih vrsta pljeskavica, ćevapa, bele vešalice, rolovanog pilećeg ražnjića i džigerice, domaće kobasice, pilećeg i punjenog bataka, karađorđeve i bečke šnicle, bifteka na žaru, carske prste, filete lososa, pastrmke, salate razne vrste od šopske do vitaminske, palačinke, sladoleda, ali i alkoholna pića od piva do viskija i tekile platiće građani Prokuplja iz budžeta gradske kase 1.250.000 dinara ili oko 10,5 hiljada evra za ugostiteljske usluge. To će koristiti gosti Grada Prokuplja tokom narednih 12 meseci, na koliko je precizirano da traje ovaj ugovor.

Uz sve to, gradska vlast traži i rezervaciju za 20 jednokrevetnih i isti broj dvokrevetnih soba za goste kojima će osim noćenja biti obezbeđen i doručak.

Mi smo kao i prošle i ove godine raspisali nabavku za ugostiteljske usluge na godinu dana, radi se o uslugama koje mi moramo da obezbedimo našim gostima. Mi time pokrivamo celu godinu za sve situacije koje se dese, od dolaska predstavnika na nivou države, do straih delegacija i gostiju koji nam dolaze za slavu i razne manifestacije koje organizujemo - kažu u Gradskoj upravi Prokuplja.

Da su predstavnici vlasti, a posebno pojedini funkcioneri u Prokuplju “bolešljivi” na ugostiteljske usluge i kafane i restorane u kojima borave o trošku svih građana, pokazuje i podatak da je za ovogodišnje obeležavanje gradske slave Sveti Prokopije iz budžeta izdvojeno 3 miliona dinara, a od tog novca će se za usluge ugostiteljstva potrošiti 990.000 dinara.

Za taj novac, usluge jela i pića koristiće kako nezvanično saznajemo, oko 150 zvanica koji će biti gosti Prokuplja tokom obeležavanja slave.

Među njima tradicionalno dolaze i gosti iz Francuske i Slovenije, gde gradski funkcioneri Prokuplja ne retko vole da odlaze tokom godine.

Već tokom dana, put Francuske krenuće i novoizabrani gradonačelnik Prokuplja Miroslav Antović i zamenik načelnika Gradske uprave Uglješa Kostić i oni će po zvaničnom pozivu predstavnika gradske vlasti u Eponu, gradiću u Francuskoj sa kojim se 2015. Prokuplje pobratimilo, predstavljati svoj grad na slavi Francuza.

Trošenje novca iz budžeta grada Prokuplja za kafane uvek izaziva nezadovoljstvo među građanima koji smatraju da se taj novac može mnogo odgovornije i na transparentniji način potrošiti.

Tvrde da "rasipništvo" na račun građana nije samo neodgovorno, već i "duboko nepošteno" prema onima koji pune gradsku kasu svojim teško zarađenim novcem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Заратустра

    15:21 // 27. 6. 2024.

    Пријатно, Прокупчани, ви бар знате што живите!

  • Milorad

    15:43 // 22. 6. 2024.

    Zar nije uputnije, da umesto POBRATIMA iz Prokuplja, bude neko iz Ambasade ili Konzulata. I još nešto, šta je sa dnevnicama, obzirom da su tamo u gostima.

  • Auttrikter

    17:33 // 21. 6. 2024.

    Kad vladas zatucanim provincijalacima, koji te jos i glasaju... - RAZVALJUJ!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da li sada Oko sokolovo sme da prolazi kroz Medijanu ili ne?

Milan Čitalac

Tekst: Milić najavljuje "žestoku" racionalizaciju kadrova i bifea u Medijani

Pronađite nas na: