Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:49, 23. 10. 2024.

| Društvo

DigiTalk Konferencija: Vožnja na talasu promena

Autor:DigiTalkIzvor:DigiTalk
cover-fullhd-media-konf-02 (1)
40 predavača; foto: Digitalk

Niš će, i ove godine, od 25. do 27. oktobra, biti domaćin DigiTalk konferencije, u hotelu Tami Residence. Veliki broj renomiranih predavača iz zemlje i sveta će, kroz panel diskusije i predavanja govoriti o trendovima u IT industriji, upotrebi AI u poslovanju, hibridnom radu, načinima kako se prave sjajni proizvodi i mogućnostima koje nudi globalno tržište.

Tokom DigiTalk konferencije 40 ljudi koji su postigli uspeh otkriće publici koji su to recepti koji su im pomogli u ostvarivanju poslovnih ciljeva i pružiti savete o tome kako iskoristiti globalne trendove i veštačku inteligenciju za poboljšanje poslovanja.

Konferencija počinje u petak, 25. oktobra, a uvodnu reč daće direktor Naučno-tehnološkog parka Niš Milan Ranđelović, doktor ekonomskih nauka sa 20 godina iskustva u preduzetništvu, lokalnom ekonomskom razvoju, privlačenju investicija i upravljanju razvojnim i infrastrukturnim projektima.

Digitalk Predavač; foto: Digitalk U Nišu će govoriti Aleksandar Ćirić koji celu karijeru radi u farmaceutskoj kompaniji Novo Nordisk, a za njim olimpijska šampionka iz Pariza, jedna od najuspešnijih srpskih strelkinja Zorana Arunović.

Odgovor na pitanje kako izgraditi globalno konkurentan proizvod sa Balkana daće CEO Productive-a Tomislav Car, dok će o IT konferencijama i javnom nastupu, odnosno veštinama koje osvajaju publiku govoriti konsultant za baze podataka, predavač i trener Miloš Radivojević.

Pričom o tome kako je iz jednog malog grada kao što je Niš uspeo da stvori danas dobro poznato ime u industriji stock fotografije - South Agency, Aleksandar Stojković otvoriće drugi dan konferencije. Dizajner Petar Ačanski govoriće kako je hobi prerastao u profesiju i kako je profesija evoluirala u hobi, a za njim i Pavle Miljković kako je Chonky Loaf savladao poslovne košmare i šta im je bilo potrebno da naprave PC igru sa manje od 10 ljudi.

Dečiji psihijatri upozoravaju da je Srbija na ivici epidemije "ekranizma“ među maloletnicima. Deca po 7 sati dnevno na internetu - kako da ne budu ne budu digitalni kreteni, već digitalni mudraci govoriće novinarka i aktivistkinja Aleksandra Petrovski. Put od ideje do realizacije predstaviće dvojac iz kompanije Runo Filip Kostić i Ksenija Živanić. O integraciji naprednih AI i modela mašinskog učenja sa podacima iz različitih izvora govoriće Miloš Klać, kroz 4 studije slučaja Jovana Matić otkriće strategije koje su brend pretvorile u lidera digitalne komunikacije.

IMG_8875 Digitalk 2023; Foto: J. Ž. Luka Zdravković i Eleonora Milić iz kompanije Fazi održaće predavanje "Puls kreativnosti od mozga do palca", zatim će Miloš Maksimović, Nenad Vučković i Nikola Vaić pričati kako su i zašto smo napravili Pričaj Mi. Marko Grujić iz Neuroblast-a govoriće o skaliranju, izlasku na tržište i prodaji. Dizajner digitalnih proizvoda Lazar Krstić preneće svoje iskustvo rešavanja svojih problema u dugogodišnjoj karijeri, izvršna direktorka i suosnivačica Baby FM Tamara Papić objasniće put od ideje do realizacije u razvoju hardvera i softvera i šta podrazumeva menadžment inovacija.

"Život i put jednog domaćeg startapa" predstaviće preduzetnik i konsultant Aleksandar Šćepanović, a za kraj drugog dana DigiTalk konferencije Nikola Jovanović i Davor Odobašić imaće panel "IT industrija 2024 - stanje na tržištu".

Naredni dan počinje predavanjem Marije Đukić iz kompanije NIS u kom će predstaviti program lojalnosti "Sa nama na putu" kao novu dimenziju korisničkog iskustva. Kako upravljati "udaljenom radnom snagom" govoriće Igor Radošević iz kompanije Native Teams, preduzetnik, inovator i naučnik Srđan Krčo imaće predavanje "Tehnologija, od grozda do pileta, u sve se meša", zatim će se čuti "lekcija jednog gastarbajtera" - Aleksandra Lazović koja već tri godine radi u N26 banci u Berlinu, govoriće o svom poslovnom putu.

Vrhunski stručnjak u oblasti IT-a Vanja Al Halidi objasniće šta radi "delivery" i zašto je ključan za uspeh projekta, Milica Maksimović, koja nije programer, ali voli da radi sa programerima, govoriće kako okupuiti zajednicu programera, a DigiTalk konferenciju zatvoriće konsultant i trener komunikacijskih veština Relja Dereta predavanjem "Kako razvijati svoju komunikaciju".

DigiTalk počinje 24. oktobra Media days događajem, to je prilika za umrežavanje i usvajanje savremenih praksi koje unapređuju kvalitet i održivost nezavisnog novinarstva u digitalnom dobu.

Više informacija možete saznati na zvaničnom DigiTalk sajtu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I mi smo propali te neće tender.

Radnik SC Čair Čitalac

Tekst: Nakon propalog tendera, Sportski centar "Čair" ponovo traži izvođača za skejt-park

Pronađite nas na: