Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 19. 10. 2024.

| Društvo

DigiTalk Media Days - 20 predavača govori o budućnosti medija

Autor:DigiTalkIzvor:DigiTalk
Digitalk
foto: DigiTalk

Brojni predstavnici medijske industrije okupiće se na Digitalk Media Days događaju u niškom hotelu Tami Residence od 24. i 25. oktobra. Među učesnicima će biti medijske agencije, tehnološki partneri, izdavači, novinari, oglašivačke mreže, konsultanti i ljudi koji oblikuju medijsku sliku u Srbiji i regionu. Govoriće o aktuelnim temama sa kojima se većina medija danas bori.

IMG_8875 Digitalk 2023; foto: J. Ž. Na događaju će posebno biti reči o korišćenju podataka za bolju monetizaciju i razvoj oglašivačklih publika, paywall strategijama, naprednoj analitici, realtime izveštavanju, etici u novinarstvu, primeni veštačke inteligencije u medijima i digitalnoj transformaciji medija. Posebno, naglasak će biti stavljen na primenu veštačke inteligencije u medijima i načinima na koje se AI može najkvalitetnije iskoristiti.

Ukupno 20 predavača govoriće o budućnosti medija, a u četvrtak, 24. oktobra, program otvara glavni i odgovorni urednik Južnih vesti Milan Zirojević koji će dati odgovor na pitanje “Zašto sve ovo radimo?”.

Stručnjak za digitalne medije Pavle Zlatić predstaviće istraživanje “Percepcija, uticaj i korišćenje AI u medijima u Srbiji”. Zlatić trenutno radi u IREX-u, na poziciji vođe tima za digitalni razvoj na projektu “Mediji.Inovacije u Srbiji”.

Anja Metić, Vanja Dimitrijević i Selena Radović razgovaraće na panelu “Tržište digitalnog oglašavanja”.

cover-fullhd-media-days-02 (1) 24. i 25. oktobra; foto: Digitalk Narativni istraživački podkasti su format koji je godinama popularan u svetu, a nedavno su po prvi put stigli i kod nas. Novinar CINS-a Stefan Marković na DigiTalk Media Days predstaviće “Tragove”, prvi istraživački narativni podkast serijal u Srbiji, ovenčan posebnim priznanjem NUNS-a za istraživačko novinarstvo, koji u dve sezone donosi priče o tragičnim događajima u Ribnikaru, Duboni i Malom Orašju, kao i u rudniku “Soko” 2022. godine.

O mogućim pravcima razvoja koji će oblikovati budućnost medija i uticati na način na koji slušaoci doživljavaju audio sadržaje govoriće predstavnica Radiodays Europe Goranka Jednak Maksimović.

Jedan je od osnivača Kosovske medijske asocijacije i urednik Radija Goraždevac Darko Dimitrijević govoriće o marketingu u eri digitalizacije, transformaciji lokalnog radija kroz digitalne tehnologije i izazovima i prilikama.

Ključni član Media House agencije, gde vodi Digital tim i predvodi kreiranje digitalnih strategija uz stalno istraživanje i implementaciju inovacija Selena Radović ponovo će se obratiti okupljenima i predstaviti studiju slučaja kojom je izmeren uticaj digitalne kampanje na footfall.

Šta imaju zajedničko tasteri na semaforima, stotine hiljada saobraćajki, smrtonosni virus i najveća pljačka decenije - odgovoriće istraživački novinar i onlajn producent Lazar Čovs.

Zašto je YouTube najbolja društvena mreža za onlajn medije - reći će Aleksandar Ašković, autor nekoliko uspešnih televizijskih emisija i čovek koji pomaže kompanijama i pojedincima da na pravi način iskoriste YouTube.

Digitalk "DigiTalk" trio; foto: DigiTalk Preko 30 miliona otvorenih stranica mesečno, preko 2 miliona otvorenih stranica u 24 sata, sa 1.3 miliona objavljenih tekstova - sve na WordPressu, kako - objasniće Vitomir Ognjanović koji sa Ivanom Minićem i Vladimirom Kovačem stoji iza cele DigiTalk priče.

Bez obzira na atraktivnost i informativnu vrednost, istraživačke priče treba da budu prijemčive najširem broju čitalaca. CINS je kroz video igricu “Dobar, Loš, Korumpiran” na jasan i zabavan način predstavio političku korupciju u svetu javnih nabavki, a o tome će govoriti Anđela Jovanović deo CINS-ovog tima za komunikacije.

Među govornicima je i Jovana Marković koja je od 2023. godine deo tima Energetskog portala. U prethodnih godinu dana, objavili su više od 10 print izdanja i obradili sve ključne teme u oblasti održive energije i zelene tranzicije kroz njihove digitalne portale.

Prvi dan DigiTalk Media Days završava se panelom “Staying alive in media jungle” na kom će govoriti Zoran Lončar, Galya Prokopieva, Jelena Milošević i Ondrej Podstupka.

Narednog gana, 25. oktobra, počinje prezentacijom istražuje put brenda nis.danas u digitalnom dobu. O strategiji, izazovima, neuspehu kao i uspehu koji su postigli govoriće Petar Milanović deo tima koji vodi stranice NišDanas.

Marko Živković koji se bavi digitalnim marketingom 15 godina govoriće o TikTok oglašavanju koje je najzad dostupno lokalnim oglašivačima koji žele da se pozicioniraju na tržištu Srbije.

Luka Tošić iz StorifyMe-a, kompanije koja već nekoliko godina uspešno sarađuje sa vodećim svetskim brendovima podeliće svoja saznanja o transformaciji u svetu medija i izazovima s kojima se izdavači suočavaju, kao i inovativnim rešenjima koja im pomažu da ostanu relevantni u mobilnom svetu.

Kako smo od onlajn kupovine stigli do novog koncepta prodaje oglasnog prostora - govoriće predsednik Retail Media komiteta Aleksandar Petković.

Konsultantkinja koja uživa u radu sa medijima deleći neophodna znanja o podacima i analitici Milena Tihojević za kraj Media Days-a održaće predavanje “Šta bi bilo da je Šekspiru A/B testiranje palo u krilo?”.

DigiTalk je prilika za umrežavanje i usvajanje savremenih praksi koje unapređuju kvalitet i održivost nezavisnog novinarstva u digitalnom dobu.

Više informacija možete saznati na zvaničnom DigiTalk sajtu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka otkopaju akvadukt. Sigurno ima bolju vodovodnu mrezu nego sto imamo mi danas.

Bumbar Čitalac

Tekst: Zatrpan rimski akvadukt u Nišu - "nalazišta čekaju bolja vremena"

Pronađite nas na: