Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 2. 7. 2024.

| Društvo

Đaci škole "Dušan Radović" najbolji na završnom ispitu, u Nišu petina učenika "vukovci"

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
škola školske klupe učionica KOSTA
Samo u školi "Dušan Radović" prosek na završnom ispitu više od 30 poena; ilustracija; foto: A. Kostić

Na završnom ispitu za upis u srednje škole ove godine u Nišu najbolje su se pokazali učenici OŠ “Dušan Radović”, koji su jedini imali u proseku više od 30 poena, a najlošije đaci OŠ “Vuk Karadžić”. Od oko 2.600 niških osmaka, 530 je “vukovaca” - najviše takođe u školi “Dušan Radović”, gde je Vukovu diplomu dobilo čak 66 đaka.

Broj učenika koji su polagali malu maturu u Nišu skoro je isti kao prošle godine, ali je broj onih koji su dobili Vukovu diplomu za preko 40 veći.

Maksimalan broj bodova bio je 40, a učenici Osnovne škole “Dušan Radović” jedini su u proseku imali više od 30, odnosno 31. Odmah nakon te škole, po prosečnom broju bodova sledi “Ratko Vukićević” sa 29,89 poena.

Nešto manje, 29,42, zaradili su učenici OŠ “Dositej Obradović. Slede “Vožd Karađorđe” sa 29,24, “Sveti Sava” sa 29,05, “Car Konstantin” sa 28,59, “Branko Radičević” u Gabrovcu sa 28,25 i “Branislav Nušić” u Donjoj Trnavi sa 28,06 poena.

Ispod 20 poena imali su u proseku “osmaci” u školama “Stevan Sinđelić” u Kamenici (19,47) i “Vuk Karadžić” (14,49).


Skoro petina đaka “vukovci”

Najviše Vukovih diploma ove godine podeljeno je u OŠ “Sveti Sava” - 58, što je skoro polovina malih maturanata.

44 od 113 đaka dobila su Vukovu diplomu u školi “Učitelj Tasa”, 66 od 196 u školi “Dušan Radović”, 47 od 146 u školi “Car Konstantin”, 29 od 80 u školi “Bubanjski heroji”, 34 od 144 u školi “Stefan Nemanja”, dok je u OŠ “Vojislav Ilić Mlađi” u Humu petoro “vukovaca” od tek 13 učenika.

Vukovih diploma ove godine nema samo u školama “Stevan Sinđelić” u Kamenici, “Lela Popović” u Miljkovcu i “Jovan Jovanović Zmaj” u Malči.

Podsetimo, 2022. godine su iz organizacije “Nauči me” upozorili da je sam način dodeljivanja Vukove diplome diskutabilan jer nemaju svi nastavnici iste kriterijume za “peticu”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Милан

    00:42 // 4. 7. 2024.

    Највећи број бодова на завршном испиту остварили су ученици осмог разреда у Гимназији 'Светозар Марковић'!!! Не знам зашто аутори текста њих, већ неколико година, не узимају у обзир.

  • Krotki

    14:43 // 3. 7. 2024.

    I kad dodju na Elektronski moraju kalkulator da koriste da bi sabrali tri broja. Prepolovio se broj studenata na Elektronskom fakultetu. Niti ima interesovanja niti postoji znanje.

  • Ivan

    12:36 // 3. 7. 2024.

    Ja kad sam bio u školi, tek nas desetak je bilo Vukovaca. Danas valjda mnogo pametnija deca, šta drugo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

jel su tezge od retkih metala... pa je toliko koštalo

rene čitalac

Tekst: Otvorena Pantelejska pijaca, najavljen i parking

Pronađite nas na: