Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:12, 15. 5. 2024.

| Društvo

Dr Dragan Milić dobio otkaz na Medicinskom fakultetu u Nišu

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Dragan Milić
Milić smatra da će njegov otkaz uticati i da niška Kardiohirurgija izgubi status klinike; foto: JV

Profesoru dr Draganu Miliću, koji je radio na Medicinskom fakultetu u Nišu i nosiocu izborne liste Grupe građana "Dr Dragan Milić", danas je uručeno rešenje o prestanku radnog odnosa posle petogodišnjeg ugovora, jer, po njegovim rečima, dekanka nije završila izborni proces za njegov izbor u zvanje redovnog profesora u skladu sa Zakonom.

Milić poručuje da, i pored toga, neće odustati od izborne trke za bolji i pravedniji Niš, iako posledice po Kliniku za kardiohirurgiju kojom rukovodi mogu biti krajnje ozbiljne. resenje o otkazu milic Milić je Rešenje objavio i na svojim profilima na društvenim mrežama

Kardiohirurzi, dr Saša Živić, dr Aleksandar Kamenov i dr Vladimir Stojiljković, kojima sam ja mentor za odbranu doktorske disertacije i koji se nalaze pred odbranom teze neće moći da doktoriraju. Klinika za kardiohirurgiju UKC Niš će izgubiti status klinike jer nema nastavnika kardiohirurgije u svojim redovima - kaže dr Milić.

Smatra i da su penzioneri koji su i dalje na funkcijama u Nišu, u cilju odbrane svojih privilegija, spremni da uruše sve što se decenijama stvaralo.

Javno se zahvaljujem svim "emisarima“ koji kažu da još uvek ima prostora za dogovor i poručujem im da se više ne trude i da prostora za “dogovor” nema, da NIKADA neću odustati od svojih ideala, da se neću povući iz izborne trke za bolji, bogatiji i pravedniji Niš i da sam spreman da platim ličnu cenu ma koliko ona bila kako bi naša deca živela u gradu u kome će se ponositi a ne stideti - navodi Milić.

Podsetimo, ovakav ishod dr Dragan Milić najavio je marta ove godine, kada je rekao da se ide ka tome da niška Kardiohirurgija izgubi status klinike i da profesor sa tri specijalizacije (opšta hirurgija, vaskularna hirurgija i kardiohirurgija) ostane bez posla i mogućnosti da uči studente i mlade lekare. Dragan Milić je ujedno i nosilac liste za predstojeće lokalne izbore na kojoj su, pored njega, i brojna imena njegovih kolega iz zdravstva.

Na Rešenje koje mu je uručeno Milić ima pravo žalbe koju može u roku od 8 dana uložiti Savetu Medicinskog fakulteta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš

    12:52 // 17. 5. 2024.

    Teško shvatljivo...
    Godinama se sluša priča kako nema narod za koga da glasa, da su svi isti i tako dalje. Sada se pojavi školovan i dokazano čovek koji hoće stvarno i ozbiljno da uradi nešto dobro za naš grad a mi građani se ponašamo kao da se ne radi o našem gradu i našim životima i mnogi samo pljuju. Da li je moguće da smo toliko postali loši ljudi i da nam je samo bitno lično bogatstvo.

  • Niški Nestorović

    18:50 // 16. 5. 2024.

    A posle izbora ce biti direktor kliničkog u najmanju ruku.. ako Nišlije i ovu foru progutaju onda nisu za bolje

  • Petarpetrovic

    14:43 // 16. 5. 2024.

    Lako njemu kad ima g17 i ds uz sebe....i ekipu iz novog sela

    • Goran

      00:20 // 17. 5. 2024.

      Ne on ima ogroman broj simpatizera i buducih glasaca u Nisu.I ja cu ga glasati,dosta su me razocarali i DS i drugi u poslednjih nekoliko godina.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Za ovako grandiozan projekat mislim da je rok previše kratak i da treba biti najmanje 5 godina a i cenu bi trebalo povećati na bar 5M€ po km.

Siky67 čitalac

Tekst: Zaključen ugovor za obnovu auto-puta od Brestovca do Doljevca - oko 6 km za 18 meseci

Pronađite nas na: