Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:47, 27. 8. 2024.

| Društvo

Fekalije završavaju u reci, žitelji Knežice se plaše širenja zaraza

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
knežica 2
Knežička reka postala velika, otvorena septička jama; foto: čitalac

Umesto vode, korito Knežičke reke puno je fekalija jer su neki meštani, tvrde čitaoci, problem nedostatka kanalizacije “rešili” tako što su cevi sproveli u reku. Zabrinuti su da će se zaraziti, pa pozivaju nadležne iz Opštine Doljevac da hitno reaguju.

Knežička reka postala je velika, otvorena septička jama, žale se žitelji. Neke njihove komšije su, kako tvrde, sprovele kanalizacione cevi iz svojih domaćinstava u korito.

U jeku kampanje zaštite životne sredine i očuvanja planete, meštani su tako rešili pitanje kanalizacije, nemareći da time ugrožavaju zdravlje meštana i prolaznika. Knežička reka prolazi kroz selo i deli ga na dva dela, a u istoj nema vode zbog suše i što je bujičnog tipa - javlja čitalac preko aplikacije “Prijavi problem”.

knežica 3 foto: čitalacRečno korito je obraslo u šiblju, pa se fekalne vode u njemu zadržavaju, a usled jačih padavina reka se ponekad izlije, pa su stanovnici zabrinuti da će selo biti potopljeno kanalizacionom vodom.

Reka izvire u selu Donje Vlase i prolazi kroz Ćurlinu, Knežicu, Čapljinac i uliva se u Južnu Moravu. U slučaju obilnije padavine, ona se izliva iz korita i plavi područja niz reku i susedni Belotinac. U tom slučaju, celo područje je u opasnosti od zaraznih bolesti - upozorava građanin.

Osim toga, pored reke se oseća neprijatan miris, pa meštani pozivaju nadležne da izađu na teren i da nešto preduzmu.

Iz Opštine Doljevac Južnim vestima nisu odgovorili do objavljivanja teksta.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    11:24 // 30. 8. 2024.

    ....пливање....право је уживање...

  • Tajanstveni Alan

    20:59 // 27. 8. 2024.

    Gospodo iz Knezicu, sto se ne obratite vasem odborniku, ako uopste znate o kome se radi!? Glasaste za sns i da prima platu, on je tu, tako bi trebalo, da Vam resava probleme. Novinarima JV, posle upucivanja pitanja o niskim problemima, ne zele ni da odgovore a i nije im posao da rade posao, za koji su drugi placeni.

  • Kosmopolita

    15:55 // 27. 8. 2024.

    Rečno korito je suvo, osim u rano proleće. Nije tačno da se uliva u J.Moravu već u Nišavsko staro korito kod KP doma. A treće i najvažnije (za verovali ili ne) njeno korito je presečeno izgradnjom Jure i Šinvona i zato je već bilo ozbiljnijih problema sa poplavama za vreme većih padavina u naselju Deveti Maj. Tako da fekalije ovih nesavesnih ljudi završiće na aluvijalnoj terasi ispred Jure!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: