Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:10, 3. 10. 2024.

| Društvo

Fontane u Nišu zapuštene i ruinirane, čekaju da ih neko očisti za 19 miliona

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
fontana 4
Tender vredan 19 miliona dinara; foto: Tamara Radovanović

Pojedine fontane u Nišu izgledaju kao da su zapuštene godinama jer ne rade, pune su smeća i mulja, iako je firma Sim puk gradnja, jedna od spornih u izveštaju DRI, trebalo da ih održava do pre mesec dana. U takvom stanju će verovatno biti bar do druge polovine oktobra, jer je KLER tek raspisao tender za godišnje održavanje, vredan 19 miliona dinara.

fontana 5 Fontana u Čairu; foto: Tamara Radovanović Stara fontana u parku Čair u potpunosti je rekonstruisana pre dve godine, a prošle godine Sim puk gradnja je dobila zadatak da je održava.

Danas je ona u jako lošem stanju. Na mestu gde je bilo posađeno zelenilo sada je korov, u kvaru je i česma u sklopu fontane, a deo gde su mlaznice pun je mulja.

fontana 3 Fontana kod "Kalče"; foto: Tamara Radovanović U sličnom je stanju i fontana kod Kalče, na uglu Obrenovićeve i Trga Pavla Stojkovića, koja više liči na prostor za odlaganje smeća. Dve fontane u centru Niša, na Trgu kralja Milana, trenutno ne rade.

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj je raspisala tender vredan 19 miliona dinara za godišnje održavanje fontana na Trgu kralja Milana, kod Kalče, na Trgu Sveti Sava, u Čairu i u Niškoj Banji.

fontana 1 "Svetleća" fontana; foto: Tamara Radovanović Firma koja bude izabrana imaće zadatak da popravlja i održava pumpe, ventile, slavine, kao i metalne kontejnere i uređaje.

Avgusta prošle godine za taj posao je na tenderu izabrana firma Sim puk gradnja iz Malošišta, jedna od onih koje je niški Štab za vanredne situacije angažovao da obavlja redovne poslove bez javnih nabavki, a što su zaključili iz Državne revizorske institucije.

fontana 2 Fontana u centru; foto: Tamara Radovanović Taj tender vredeo je oko 22,6 miliona dinara, skoro tri puta više nego što je Sim puk gradnja dobila 2022. godine, kada je takođe pobedila na tenderu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Markoni

    18:42 // 3. 10. 2024.

    Dale brate, Nislijo, casnog obraza, ljubi te brat nemoj vise da nas kradu na ovo odrzavanje fontan..
    Eee 170.000€ za 7-8 meseci odrzavanja, pa za te pare moze se naprave 10 skroz novih fontana i vise..
    Daj da zaposlimo 3 osobe u Medijanu da ciste fontane samo cele godine i to ce kostati sa materijalom do 25-30.000€ ovo preko je sve kradja..

  • Staljin

    12:57 // 3. 10. 2024.

    E moj gradonačelniče jel ti imaš uvid gde ti idu sredstva i za koje namene ili samo potpisuješ šta ti se stavi pod nos...

  • Prike

    12:54 // 3. 10. 2024.

    Da li ste vi bolesni toliko novac za čišćenje....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

To su idoli Srbije, bravo!

Predrag Ilić čitalac

Tekst: Nišlijka osmislila piktoknjigu za decu sa autizmom da im olakša život

Pronađite nas na: