Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 11. 7. 2024.

| Društvo

Grad Niš apeluje da se racionalno troši voda, a građani ukazuju da treba prvo popraviti kvarove

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
1720635893159
foto: čitalac

Nakon apela Štaba za vanredne situacije Grada Niša da se voda troši racionalno, zbog toga što je Vodovod zabeležio povećanu potrošnju, Nišlije poručuju nadležnima da bi prvo trebalo sanirati sve kvarove na vodovodnoj mreži u gradu gde voda neprestano curi. Zato oni upućuju apel i Štabu i JKP Naissusu da prvo reše te probleme i tako umanje potrošnju vode.

Niški Vodovod beleži povećanu potrošnju vode, posebno od 18 do 22 sata, zbog čega iz Gradskog štaba za vanredne situacije apeluju na građane da racionalno troše vodu.

Vodosabdevanje (1) Građani tvrde da više od mesec dana radnici Vodovoda nisu došli da saniraju kvar; foto: čitalac Međutim, pojedine Nišlije ističu da umesto apela da u vrelim letnjim danima troše manje vode, smatraju da bi Vodovod trebalo da se angažuju više na sanaciji svih kvarova na vodovodnim mrežama.

U Ulici Branka Radičevića kod Toplane već mesecima curi voda niz ulicu i to se troši abnormalna količina vode, a ne reaguje se - kaže jedan od Nišlija.

Problem je, kažu, građani i ulicama gde su kvarovi ranije bili sanirani.

​​Evo i ja apelujem. Na Bulevaru Medijana, kod broja 11 već danima curi voda iz neke "sanirane" rupe na trotoaru - poručuje još jedan građanin.

1720635893158 foto: čitalac Na početku ulice Nikodija Stojanovića Tatka do koje se dolazi sa strane Dimitija Tucovića, stanovnici kažu da imaju problem vode koja izvire iz asfalta duže od dve godine.

Već 2 godine curi napukla vodovodna cev koja otvara rupu u asfaltu. Nadležni zakrpe rupu dok je voda opet ne otvori i tako u nedogled - kaže Nišlija.

1720635893162 Umesto građanima, smatraju da je apel potreban niškom Vodovodu; foto: čitalac Nišlije ističu da bi Štab za vanredne situcije trebalo apel da uputi JKP Naissusu da popravi sve javne česme iz kojih danima curi voda.

(/slika5) Podsetimo, i nakon prvog apela Vodovoda građanima krajem juna da racionalno troši voda, javili su nezadovoljni građani i poručili da problem sa vodovodnim mrežama mesecima imaju i ulice Sindikalni Stanovi, Svetolik Ranković, Kajmakčalanska, Dr Veselin Krajčić, Prvomajska, Katićeva, Stara železnička kolonija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pop

    03:35 // 12. 7. 2024.

    Kej kod grčke ambasade, godinama izvire voda iz zemlje...

  • Filip

    22:28 // 11. 7. 2024.

    Ulica Nikolija Stojanovića Tatka Pantelej godinama curi voda oko ventila u asfaltu,neka provere radnici to je ukrštanje sa G.Matejevačkom.

  • Dak

    20:55 // 11. 7. 2024.

    Na ulazu u Ei Nis iz ulice Marina Drzica, godinama je ogromna bara koja se stvara verovatno od puknute cevi u sahti.Stvorila se zabokrecina i uzasno smrdi.Niko ne reaguje . Kvar treba da popravi vodovod jer taj deo mreze ne pripada elektronskoj industriji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: