Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:23, 19. 9. 2024.

Građani će moći da reše probleme uz 100 potpisa – odluka na odbornicima Medijane

Opština Medijana Odluku će doneti odbornici; foto: Nikola Đukić

Ukoliko odluka o Zboru građana bude izglasana na narednoj sednici Skupštine Medijana, građani ove niške opštine moći će da sakupe najmanje 100 potpisa i zatraže konkretna rešenja svojih problema ili inicijativa. Odluka predviđa obavezno prisustvo predsednika Opštine i Skupštine na zborovima, kao i rešavanje pitanja koja nisu isključivo u nadležnosti Medijane.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Mare

    09:36 // 19. 9. 2024.

    Najveci problem je što nema odgovornosti. Niko od političara i državnih službenika nije zavrsio u zatvoru niti mu je oduzeta imovina. Dok se to ne desi isti ste koliko god glumili da nesto radite. Toliko ima problema a vi kao pitate narod šta da radite, veliki minus.

  • Pantelejac

    09:38 // 19. 9. 2024.

    Nazalost mi u Panteleju moramo da sacekamo pobedu da uradimo istu stvar. Rado cu doci na prvi zbor da vidim demokratiju na delu. M.Nesic svaka cast.

  • Srki

    10:07 // 19. 9. 2024.

    Mora da se nesto izmislja da bi se KAO nesto radilo

    • Pantelejac

      10:50 // 19. 9. 2024.

      Treba da se cuje glas gradjana i te njihove odluke ozvaniciti kroz odluke skupstine. Npr. borba protiv neolanske gradnje koja je kod nas na Pan.u proc

    • Sneki

      12:20 // 19. 9. 2024.

      Svaki pomak u rešavanju problema gradjana treba da vas raduje. Vreme će pokazati rezultate. Bitna je namera.

  • Mile

    10:48 // 19. 9. 2024.

    Kije nadleznosti ima GO ako to znate nikada ne biste to napisali. Ovo je prilika da se cujubgradjani u institucujama sto je bilo zabranjeno 12 god.

  • Srcko

    10:51 // 19. 9. 2024.

    Odlična ideja ali mora da se vidi kako će zaživeti. Saglasan sam donekle i sa prethodnim komentarima ali sam apsolutno za podršku nečeg novog. Vreme će pokazati da li ste iskreni ili neiskreni u svojim namerama. Pozdrav i podrška!

  • Aleksandra

    11:26 // 19. 9. 2024.

    @Mare
    Kada je građane, neko iz SNS vlasti, pitao za mišljenje? Dajete minus vlasti u Medijani zato što želi da sluša građane i reši njihove probleme?! Vi ste od onih koji nikada nisu zadovoljni, a sami nemate petlju da se kandidujete. Možda čak i ne izlazite na izbore.
    @Srki
    Nova vlast u Medijani radi nešto i to drugačije i bolje od SNS koji je izmišljao poslove da bi zadovoljio alavost za parama.

  • Sneki

    12:17 // 19. 9. 2024.

    Ovo će biti povoljno za gradjane jer neće morati da lutaju po institucijama da bi ostvarili neka svoja htenja važna za veći broj gradjana. Bravo.

  • Vera Tričkovic Belka

    12:24 // 19. 9. 2024.

    Sigurna sam da ce nas saslušati i i ispuniti obećano.Hvala im

  • Kimi

    12:46 // 19. 9. 2024.

    Kad cete doći na vlast na Paliluli? Ovde se sve raspada! Ovde nas niko ne čuje a i najsiromašnija smo opština u Srbiji! Komunalni problemi su ogromni a niko ni da pogleda. Gde li žive ovi iz vlasti pitam se.

  • Obazriv

    14:08 // 19. 9. 2024.

    Jos uvek ni jedan problem nisu resili na teritoriji Opstine Medijana sem sto su ukinuli i smanjili primanja funkcionera. Jos uvek neznamo gde ce da uloze taj novac. Kada nesto konkretno urade i rese neki problem na teritoriji Opstine Mediana onda ih pozivajte da sto pre dodju na vlast u vasim opstinama i resavaju konkretne probleme u Pantaleju i Paliluli.
    Za sada je to suvise preuradjeno.

    • tutifruti

      15:49 // 19. 9. 2024.

      Dobro da radikali resavaju sve probleme pa je Niš metropola. Da padne atomska bomba na grad, ne bi se primetila razlika

  • Raša

    18:14 // 19. 9. 2024.

    Zbor od 100 potpisa ili obrazložena napisana Peticija sasvim ista stvar. Razumeo bih da su predložili da se svaki građanin, kada su u pitanju infrastrukturni i komunalni problemi, može opštini lično obratiti. Pa lakše je građanima tih 100 potpisa da napišu Peticiju, nadležnim uprava, a preko kabineta Gradonačelnika, nego da gube vreme preko nenadležne opštine. Ovako sve liči na jeftinu predstavu

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da li mu je oduzeta bicikla!?

Duda Čitalac

Tekst: Pijan vozio bicikl kod Aleksinca, pa dobio prekršajnu prijavu

Pronađite nas na: