Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:22, 19. 6. 2024.

| Društvo

Građani se žale na stari, a novi Vrežinski most ni na vidiku - obećan pre godinu i po

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Vrežinski most (7)
Građani upozoravaju da nasukani balvani pritiskaju stubove mosta i ubrzavaju propadanje; foto: Nikola Đukić

Iako je rekonstrukcija mosta u Donjoj Vrežini kod bazena najavljena još početkom decembra 2022. godine, još uvek radovi nisu započeti. Građani upozoravaju da su na stubove mosta nasukani balvani i da se pod opterećenjem može urušiti. Iz kabineta gradonačelnice kažu da je u toku izrada projekta.

Vrežinski most (1) Građani upozoravaju da nasukani balvani pritiskaju stubove mosta i ubrzavaju propadanje; foto: Nikola Đukić Zbog lošeg stanja Vrežinski most zatvoren je još početkom 2019. godine, a o njegovoj sudbini često su menjani planovi.

Prvobitno je najavljena rekonstrukcija, a potom i gradnja novog mosta, da bi onda bilo odlučeno da se most sruši i da se ne gradi novi.

Vrežinski most (3) Građani upozoravaju da nasukani balvani pritiskaju stubove mosta i ubrzavaju propadanje; foto: Nikola Đukić Poslednja najava, još uvek akutelne, gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski naišla je na brojne negativne komentare građana, da bi nakon toga početkom decembra 2022. godine promenila mišljenje i obećala da će se zalagati za izgradnju novog mosta, ali samo za pešake.

Vrežinski most Građani upozoravaju da nasukani balvani pritiskaju stubove mosta i ubrzavaju propadanje; foto: Nikola Đukić Od tog obećanja prošlo je više od godinu i po dana i još uvek radovi nisu započeti, a građani upozoravaju da je most prepušten “prirodnom rušenju” i da nasukani balvani pritiskaju stubove mosta.

Ogromni balvani nasukani na stubove samo što ga nisu odneli. Ostavljen je na milost i nemilost prirodi i vodi i niko ništa ne preduzima u ovom gradu, možda i namerno. Potrebna je hitna intervencija na uklanjanju stabala. Stanje je jezivo - kažu građani.

Vrežinski most (4) Građani upozoravaju da nasukani balvani pritiskaju stubove mosta i ubrzavaju propadanje; foto: Nikola Đukić Na pitanje novinara Južnih vesti kakav je status mosta u Donjoj Vrežini s obzirom na to da je prošlo godinu i po dana od najave da će biti rekonstruisan i da je u sve lošijem stanju, iz kabineta gradonačelnice odgovorili su da je izrada projekta u toku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Robin Hud

    10:06 // 20. 6. 2024.

    Taj most su odavno otpisali i samo su davali lazna obecanja. Uostalom neka pokaze projekat dokle je stigao. Uskoro ce na listi za obnovu ograde doci most u Proleterskoj jer izgleda da nije prefarbana od pustanja u rad tako da je totalno istrulela

  • Ivan

    08:47 // 20. 6. 2024.

    Jel to Sotirovska planirala da ulica koja ide uz vodovod do mosta bude slepa za saobraćaj? Opasan plan!

  • BPetrović, dipl.zapl.ing.

    20:20 // 19. 6. 2024.

    Ne ubija Pink, ubija Bog koji pravedno deli pamet.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Uzeće mu prednji točkić?

Vladica Petrović čitalac

Tekst: Prijava protiv Nišlije - vozio električni trotinet sa preko 2 promila alkohola

Pronađite nas na: