Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:19, 2. 10. 2024.

| Društvo

Gradonačelnik Niša za pomoćnika imenovao radikala Nikolu Mladenovića

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
nikola mladenovic
Mladenović bio kandidat za poslanika ispred SRS; foto: Srpska radikalna stranka - Nišavski okrug

Mesec i po dana nakon što je postao gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović je za svog pomoćnika izabrao Nikolu Mladenovića, inače člana Srpske radikalne stranke. Više infomacija o Mladenoviću nema na zvaničnom gradskom sajtu, a njegovu biografiju nakon pitanja novinarke Južnih vesti još uvek nisu dostavili iz kabineta gradonačelnika. Ono što se zna, jeste da će on za ovo radno mesto mesečno biti plaćen nešto više od 123 hiljade dinara.

dale pavlovic gradonacelnik niša Pavlović izabrao pomoćnika; foto: T. R. Zamenici i većnici gradonačelnika Niša imenovani su rano ujutru na konstitutivnoj sednici, dok Pavlović nije tako žurio sa postavljanjem prvog pomoćnika.

Kako stoji u odluci objavljenoj u Službenom listu Grada Niša, on je 25. septembra imenovao Nikolu Mladenovića za pomoćnika gradonačelnika za oblast razvoj lokalne zajednice.

Ko je Nikola Mladenović, koja je njegova biografija i šta ga je kvalifikovalo za ovu poziciju, pitanja su koja smo pre 4 dana prosledili službi gradonačelnika, ali do objavljivanja teksta odgovori nisu stigli. Njegovo ime nije bilo na izbornoj listi koalicije okupljene oko naprednjaka, mada po zakonu pomoćnici i ne moraju da budu na njoj.

pomocnik odluka foto: printscreenPotvrdu da je reč o članu Srpske radikalne stranke dao je Branislav Stojković, predsednik Odbora za administrativna pitanja u Skupštini Grada, pošto se upravo na današnjoj sednici ovog odbora odlučivalo o koeficijentu, odnosno plati pomoćnika gradonačelnika Niša.

35 je koeficijent, a osnovica je 3.525 dinara, što znači da je ukupan iznos plate 123.376 dinar - rekao je Stojković.

Mladenović je inače bio kandidat Srpske radikalne stranke za narodnog poslanika na republičkim izborima održanim u decembru 2023. godine. Na listi, na kojoj je bio na 15. poziciji, stajalo je da je po obrazovanju elektrotehničar računara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goki

    18:03 // 2. 10. 2024.

    Pa oni su u koaliciji u Nišu, ništa čudno.

  • Milan

    17:57 // 2. 10. 2024.

    Ma, svi su oni radikali !!!

  • Olja

    17:35 // 2. 10. 2024.

    Zaista "impozantna" biografija za takodje "impozantnu"oblast, za još "impozantnijeg" ranozornog nameštenika niškog feuda

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Kod ovih se počinje od krova a završava sa temeljom.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Gradska kuća u Nišu dobila novi krov, a plafon najlonom pokriven

Pronađite nas na: