Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 30. 9. 2024.

| Društvo

Gradska kuća u Nišu dobila novi krov, a plafon najlonom pokriven

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
gradska kuća
Radovi završeni, ali samo na krovu; Foto: Ljubica Jocić

Nakon problema sa prokišnjavanjem i sređivanja krova koje je koštalo oko 71.000 evra, plafon prizemlja Gradska kuća u Nišu umesto da podseća na istoriju i nekadašnju Narodnu banku za koju je zgrada i napravljena 1926. godine, uvijen je u najlon i "skrpljen". Direktor Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj Dušan Radivojević kaže da su u planu radovi na fasadi, rasveti i stolariji, a unutrašnjost će čekati.

IMG_3717 Loš plafon Gradske kuće; foto: Nikola Đukić Kasnili su radovi na sanaciji krova Gradske kuće, koje je radila firma Gro statik iz Veternika, a koji su počeli na leto 2023. godine. To nije značio i kraj sređivanja ovog istorijskog zdanja jer zaposleni tamo i posetioci koji uđu u salu gde su najčešće konferencije za medije imaju šta da vide - oštećen plafon i deo prekriven nekim najlonima.

Dodatni radovi jesu u planu, ali oni na unutrašnjem delu još ne, rekao je direktor Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj Dušan Radivojević.

Radovi na krovu Gradske kuće su završeni pre par meseci, ali ne stajemo sa projektom obnove Gradske kuće. Predstoje nam radovi na fasadi, rasveti i stolariji. Decenijama unazad nije ulagano u objekat, svakako će se raditi na unutrašnjosti, ali narednih godina - rekao je Radivojević.

IMG_3715 Loš plafon Gradske kuće; foto: Nikola Đukić Gradska kuća je 1986. proglašena spomenikom kulture i zaštićena je zakonom, pa bi sve radove morao da odobri Zavod za zaštitu spomenika kulture jer vlasnik ili korisnik nemaju pravo:

Da li su i kada planirani radovi na unutrašnjosti, pitanja su koja su poslata i Kabinetu gradonačelnika koji i koristi ovo zdanje koje je dvadesetih godina prošlog veka počelo da se gradi za potrebe Narodne banke.

Sedamdesetih godina je postala kuća Predsedništa Skupštine opštine Niša, a bila je mesto gde su se nekada obavljala venčanja, dok je sada prostor za kancelarije i rad gradonačelnika Niša i većnika.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Eeee Nislije sta smo doziveli

    16:52 // 30. 9. 2024.

    Covece kakav izum, kakva zakrpa na plafonu i to u zgradi Predsednistva sramota da li je moguce da je ovo kostalo skoro pa sto hiljada evra ko je bio Podizvodjac radova treba sve ispitati neka vrate pare sto su uzeli da lepe najlone kao flastere to su pare svih nas Nislija!

  • Ivan

    16:38 // 30. 9. 2024.

    Sad ce Dale da plati plafon 178 hiljade evra,ovi nisu definitivno normalni

  • Dunđer u penziji

    16:01 // 30. 9. 2024.

    Zovite arh. Čemerikića da u svojstvu nadzora reši problem restauracije plafona, pošto on neki dan reče da su ondašnje arhitekte i majstori neznalice!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dobro im ide, samo da ne zabrljaju do kraja prvenstva.

Alex Čitalac

Tekst: Niški Radnički vodio, odbranio penal, pa remizirao sa Vojvodinom u Novom Sadu

Pronađite nas na: