Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:41, 13. 9. 2024.

| Društvo

Gradska vlast Prokuplja uvodi red za postavljanje kioska

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
kiosci
Direkcija pravi lokacijski plan postavljanja kioska; Foto: Lj. M.

Gradska vlast Prokuplja donela je odluku da uređenje grada započne sa posebnim fokusom na lokacijski raspored kioska. Kako bi se obezbedio red i unapredila estetika javnih površina Direkcija za izgradnju Prokuplja dobila je nalog da izradi detaljan plan za teritoriju grada u kojem će biti precizirano gde i na kojim lokacijama kiosci mogu biti postavljeni, a ideja je i da svi imaju isti izgled.

Gradonačelnik Miroslav Antović kaže da inicijativa dolazi kao odgovor na dugogodišnji problem neregulisanog postavljanja kioska u različitim delovima grada, gde je često dolazilo do gužve i narušavanja izgleda ulice. kiosci U planu je i da svi kiosci imaju isti izgled; Foto: Lj. M.

Mnogi kiosci već godinama nisu u skladu sa važećim pravilima, a neki od njih posluju uprkos tome što su im ugovori istekli pre nekoliko godina. Ti kiosci će, u skladu s novim merama, biti uklonjeni. Grad je prepoznao potrebu da se reši ovaj problem, i u planu je da novi raspored kioska ne samo estetski unapredi grad, već i funkcionalno organizuje prostor, omogućavajući građanima i turistima lakši pristup trgovinama, bez blokiranja trotoara i javnih površina - kaže Antović.

Naglašava da će kiosci koji su do sada radili bez validnih dozvola biti uklonjeni, dok će vlasnici moći da apliciraju za nove lokacije nakon izrade plana.

Odluka o uklanjanju nelegalnih kioska i definisanju novih lokacija deo je šire strategije urbanističkog razvoja Prokuplja, u kojoj se planira i uređivanje parkova, ulica i javnih površina kako bi grad postao lepši i funkcionalniji za svakodnevni život.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa

    13:12 // 18. 9. 2024.

    A gde ce narod da kupuje novine ako uklonite kioske.
    npr. Politiku ili informer,danas...
    Ajde malo razmislite koliko ce ljudi, porodica ostati bez prihoda oni nisu na budzetu nemaju zagarantovana primanja

  • Jovanka Jović

    23:53 // 15. 9. 2024.

    Većina kioska su postavljena bez dozvola, još pre mnogo godina, znalo se za "Politika" Borba"kiosci, ali mnogi su upoznati sa kioscima, vitrinama, friziderima, itd... Pa mislim da će za to najbolji odgovor da Vam da G. "GICA"FOTO MAJSTOR

  • Vlada

    21:23 // 13. 9. 2024.

    Smetaju kiosci, a ne smetaju razvaljene ulice, Trg koji se raspada... park koji na sve lici samo ne na park.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Hoce li da dođe Severina i zapeva "Gas, gas"

Qgo Čitalac

Tekst: Novo obećanje - kotlarnica Univerziteta u Nišu ove grejne sezone prelazi na gas

Pronađite nas na: