Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:43, 16. 10. 2024.

| Društvo

Gradsko veće Niša ćuti o spiskovima, Novaković "poleteo" u kampanju protiv Južnih vesti

Autor:Tamara Radovanović, Milan ZirojevićIzvor:Južne vesti
igor novaković, gradsko veće
Gradsko veće ćuti; foto: Tamara Radovanović

Dok Gradsko veće ne odgovara na pitanja ko ih je i kako sastavljao, sporni spiskovi za socijalu i potraživanja od propalih niških firmi objavljeni su u Službenom listu Niša. Nezadovoljan što je na spisku, predsednik niške Skupštine Igor Novaković počeo je preko režimskih medija i društvenih mreža kampanju pritiska, vređanja i optužbi na račun Južnih vesti.

Nakon što je stečajni upravnik rekao da su spiskovi poverilaca propalih niških firmi, koji treba da dobiju socijalnu pomoć, neažurni i da je Igoru Novakoviću, koji je takođe na spisku, dug isplaćen pre više od 10 godina, predsednik Skupštine Niša prvo se zahvalio, pa se dosetio da krene u kampanju protiv Južnih vesti, sagovornika u ranijem tekstu i drugih lokalnih medija. U međuvremenu, spiskovi su objavljeni i u Službenom listu Niša, a iz Gradskog veća ćute o tome ko ih je i kako sastavljao.

printscreen Spisak objavljen i u Službenom listu; foto: printscreen Spisak poverilaca propalih niških preduzeća, koji iz niškog budžeta treba da dobiju “finansijsku podršku” zbog neisplaćenih zarada, javno je dostupan na zvaničnom sajtu Grada Niša, u materijalima sa Gradskog veća, kao i na portalu Skupštine Grada.

Iako je sednicom na kojoj se o toj tački raspravljalo predsedavao upravo Igor Novaković, on je juče rekao da te spiskove nije video i da ga ne zanimaju, kao i da mu je potraživanje iz Niteksa isplaćeno pre više od 10 godina, o čemu je pričao za Južne vesti i stečajni upravnik Raica Milićević.

Danas su spiskovi objavljeni i u Službenom listu Niša, koji je takođe javno dostupan. Ko je i na koji način pravio te spiskove - pitanje je na koje iz niškog Gradskog veća ne odgovaraju.

Program pružanja finansijske podrške sa spiskom preduzeća potpisao je v. d. načelnika Uprave za društvene delatnosti Niša Miljan Petrović.


Novaković "poleteo" u kampanju protiv Južnih vesti

Podatak da je na spisku potraživanja, zvanični je podatak zvaničnih organa Grada Niša - Gradskog veća i Skupštine grada. Novaković je i predsednik te iste Skupštine.

Novaković je posle teksta rekao da ga ne zanima spisak Gradskog veća i Skupštine i pretio da će tužiti Južne vesti.

printscreen foto: printscreen Ipak, zarad istinitog i poštenog izveštavanja, preneto je i reagovanje Novakovića na tekst u kojem on tvrdi da je on svoj novac vezano za patent dobio pre više od 10 godina. To je potvrdio i stečajni upravnik. Dokumentaciju nisu priložili. Novinari Južnih vesti poslali su zahtev Agenciji zaduženoj za stečaje.

Nakon toga, Novaković je javno izrazio zahvalnost, pa se predomislio i krenuo u kampanju - optužbe, nipodaštavanje, nebuloze.

I to ne samo na račun Južnih vesti i novinara tog medija, već i na račun sagovornika Južnih vesti, pojedinih drugih niških medija, pa i ljudi za koje autori ovog teksta nisu sigurni kako su dospeli u tok svesti Igora Novakovića.

printscreen foto: printscreen Ponosni gost Informera se u tim objavama, između ostalog, poziva na i “novinarske etičke standarde”, iako često deli objave jednog od rekordera u kršenju Kodeksa novinara Srbije.

Dan kasnije, u sredu od ranog jutra, iskoristio je i režimske i bliske medije da proširi svoje poruke. Ti mediji su, kršeći etičke i ljudske vrednosti, preneli Novakovićev tok svesti.

Novaković je izneo repertoar uvreda - istakao da su Južne vesti objavile "zlonamerne i krajnje netačne informacije", da su to učinile "u cilju uznemiravanja i obmanjivanja javnosti", kao i da je namera "nečasna". Smatra i da su novinari "istinu pretvorili u laž i stvarne argumente zamenili jeftinim pamfletima". Predsednik Skupštine Niša, verovatno projektujući, tvrdi i da je reč o "verovatno naručenim pokušajima zamagljivanja stvarnosti".

Južne vesti nisu uzdrmale ni "lekcije iz bahatosti i novinarstva" bivše gradonačelnice, pa neće ni tirade i harange Igora Novakovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Auttrikter

    18:51 // 16. 10. 2024.

    Kao stari i vidjeniji Nislija, jednom sam Vam dobronamerno napisao, da zbog ovakvih 12 godisnjih posasti i njihovih tuzbi, koje ce partijski sudovi usvojiti, bez obzira sto iznosite istinu i u pravu ste, morate se vezati za medije koji su u grupi N1 i Ns, jer se danas, iznošenje istine pljuje a mogu Vas i zatvoriti i finansijski unistiti. Ako to dozvolite, da dodajete milove komentatora...

  • 1234567890

    18:40 // 16. 10. 2024.

    Nisu "JV" uzrok /"on" je/ a "JV" pišu ono što je "on uradio" ... a ima mnogo tragova njegovog nečovještva" !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Pronađite nas na: