Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:40, 29. 8. 2024.

| Društvo

Grebani asfalt u Pasi Poljani konačno utaban, građani nezadovoljni kvalitetom

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
osme brigade 1
Decenijama čekaju asfalt, dobili otpad; foto: Tamara Radovanović

Dan nakon pisanja Južnih vesti, iz Opštine Palilula su utabali gomile grebanog asfalta u ulici Osme srpske brigade u niškom naselju Pasi Poljana. Ipak, posut je samo deo neasfaltiranog dela ulice, a žitelji su opet nezadovoljni i kažu da veliki komadi asfalta sada mogu da oštete automobile.

osme brigade 3 foto: Opština PalilulaNekoliko dana nakon što su opštinari ostavili nekoliko gomila grebanog asfalta u ulici i stanarima rekli da ga sami postave, neki od njih požalili su se da jedva prolaze vozilima i upozorili da će pozvati komunalnu miliciju ako iz Opštine ne reše problem.

Predsednik Opštine Bratislav Vučković tvrdio je da su meštani sami tražili grebani asfalt, a dan kasnije i sam otišao u Pasi Poljanu, gde je mašinom posut i utaban grebani asfalt. Ipak, ne duž celog neasfaltiranog dela, već nekoliko desetina metara.

Zahvalni smo i na tome što nismo sami morali da plaćamo valjak, ali sada imamo druge probleme. Tu su ogromni komadi asfalta koji mogu da probuše gume, a kad padne prva jača kiša, nastaće haos - kaže građanin.

osme brigade 2 foto: Tamara RadovanovićStanari ulice Osme srpske brigade, koji decenijama čekaju asfalt, moraće još neko vreme da sačekaju da se reše pravno-imovinski problemi zbog kojih i gaze blato.

Posipanje ulica grebanim asfaltom postalo je popularno poslednjih godina u Nišu, pa se gradska vlast neretko hvalila time da su pojedine ulice dobile grebani asfalt, koji je tehnički - otpad.

Opština Palilula je pre dve godine formirala i Radnu grupu za praćenje dinamike i realizacije ugradnje grebanog asfalta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Auttrikter

    21:57 // 29. 8. 2024.

    O kakvim "gradjanima" i "gradskoj opstini" pisete? Ne davite vise sa njihovim unutarstranackim problemima, nek resavaju na svojim sektaskim mesnim odborima!

  • Mrki

    18:07 // 29. 8. 2024.

    Verovatno se i u prestonici radi sa grebanim asfaltom.

  • LiškoТumarendža

    16:21 // 29. 8. 2024.

    Počinje kiša,samo fali valjak i eto vam ga asfalt ispeglan,ako ostane nešto posle kiše od ovog otpada i ako ga bujica ne odnese čak do stari autoput?!

    • iskusan

      16:39 // 30. 8. 2024.

      Komšije nisu poslušale. 4 lopate i razvuceno pritiskaju sa karavanom i dvojica u gepek dok jedan prska sa crevo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: