Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:39, 9. 10. 2024.

| Društvo

Hitno formirana Komisija za izbor direktora javnih preduzeća u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Sednica Odbora za imenovanje
Održana prva sednica; foto: N. P.

Predlog Odborničke grupe oko SNS-a da se obrazuje Komisija za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća, koji je stigao 5 minuta pre početka konstitutivne sednice Odbora za imenovanje, usvojen je sa 4:2. Odbornica u Skupštini Grada Ana Eraković kaže da članovi Odbora nisu dobili biografije predloženih članova Komisije, a ni da sednica nije zakazana u predviđenom roku - pet dana ranije. Predsednik Odbora i odbornik SNS-a Milan Lazarević ističe da je sednica završena uspešno, u demokratskom duhu.

Odbor za imenovanje Predlog stigao pet minuta pre sednice Da Komisiju čine advokat Tihomir Krstić kao predsednik i članovi Irena Stolić (zaposlena u Nišstanu), Milica Ristić Srbić, Mladen Krstić i Aleksandra Mitrović, predlog je koji je dostavila Odbornička grupa "Aleksandar Vučić - Niš sutra", koji je potpisao Uroš Radulović, a pet minuta pre same sednice.

Predlog je samo sa imenima, bez biografija i obrazloženja zašto nema biografija. Na to se požalila i članica Odbora i odbornica koalicije "Biramo Niš" Ana Eraković.

To je bila dopuna dnevnog reda. Imamo pet članova, samo imena, bez biografija. Opozicija je bila protiv jer nismo dobili potpuni dnevni red i dokumentaciju, drugačije bi se diskutovalo - rekla je Ana Eraković.

Sednica Odbora za imenovanje je zakazana nepuna 24 sata ranije što nije po odredbama Skupštine Grada, dodaje Ana Eraković.

Sednica nije bila hitna, nismo odbili obrazloženje hitnosti. Nismo ni u vanrednom stanju, ni u vanrednoj situaciji. Poslovnik o radu Narodne skupštine ne predviđa kada se odbori održavaju, zato možemo da primenimo odredbe o sednicama skupštine Grada i to bi bilo da je trebalo da bude zakazana 5 dana ranije. Dobili smo obrazloženje da sednica Odbora mora da se održi 24 sata pre sednice Skupštine, što nije problem, ali je problem kada je sazvana sednica. Ogroman je dnevni red bio sa oko 28-30 tačaka - rekla je Ana Eraković.

Na dnevnom redu su bila i imonovanja i razrešenja članova Upravnih odbora PU "Pčelica" i Sigurne kuće, kao i školskih odbora.

Da je sve bilo u "demokratskom duhu", kaže Milan Lazarević, odbornik SNS-a u Skupštini Niša i predsednik Odbora za imenovanje.

Formirana je Komisije za izbor direktora javnih preduzeća u Nišu kako Zakon propisuje. Tačka je uspešno usvojena i dalje će ići u realizaciju svih postupaka koji se tiču izbora direktora. Što se tiče opozicije, konstruktivnih predloga i kritika, svi smo tu kolege, prihvatili smo to. U svakom slučaju, u demokratskom duhu je uspešno završen ovaj Odbor za imenovanje. Sve tačke su detaljno pregledane. Ovom prvom sednicom smo stvorili uslove da određena preduzeća, kao i obrazovne ustanove u Nišu funkcionišu bez problema. Ispoštovali smo zakonski rok da se pred sednicu Skupštine to pripremi i odbornici da se izjasne - dodao je Lazarević.

Druga sednica Skupštine Niša je u četvrtak, 10. oktobra od 9 sati, a pred odbornicima bi trebalo da bude i predlog o formiranju Komisije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zdravstvo je goruci problem Nisa

    16:51 // 9. 10. 2024.

    Komisija na celu sa dr Lazrevicem da proseta K.C Nis i utvrdi kakvo je stanje.Da preduzme korake ka Republici kako nebi gradjani umirali ko bubasvabe

  • Belgrade

    16:33 // 9. 10. 2024.

    Predsednik komisije "advokat" kome mama radi u vodovod a tata bio glavni za DS.
    E moj Uroše stari radikalu,svetlo ste ugasili ovim imenovanjima.

  • Penzionerka

    15:42 // 9. 10. 2024.

    Gade mi se.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Tople probe od oktobra, a građani pucaju na stotine evra leti na grejanje. Obogaćen vazduh uračunat u cenu.

Bumbar Čitalac

Tekst: Tople probe u Nišu u ponedeljak, početak grejne sezone zavisi od prognoze

Pronađite nas na: