Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:14, 19. 6. 2024.

| Društvo

Humanitarni koncert Muzičke škole za lečenje male Jane iz Niša

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
nimus
Nastupiće 20 učenika Muzičke škole; ilustracija, foto:flickr

Talentovani mladi umetnici iz niške Muzičke škole nastupiće na humanitarnom koncertu u četvrtak, 20. juna od 19 sati, u maloj sali Niškog kulturnog centra, a ulaz na koncert je novčani prilog za lečenje 6-godišnje Jane Pavlović.

Na koncertu će nastupiti đaci koji sviraju klavir, violinu, gitaru, fautu, saksofon, fagot, trubu, harmoniku, klariner, kao i oni koji uče solo pevanje. Izvodiće kako dela klasične muzike, tako i džez i tradicionalnu srpsku muziku.

Njih 20 sviraće, a ulaz će biti dobrovoljni prilog za lečenje male Jane.

Jana se rodila sa tumorom koji joj je odstranjem 15 dana nakon rođenja. Nakon operacije MR pregledom je uočena promena na kičmenom stubu i 2019. godine je ponovo operisana.

Usled neurogene bešike intenzivno je sprovođena stimulacija peristaltike creva i mokraćne bešike interferentnim strujama zbog čega je u martu 2023. godine urađena urodinamika nakon čega Jana hoda samostalno sa desnom nogom u spoljašnjoj rotaciji - navode iz fondacije "Budi human".

Ističu da su, kako bi Jana napredovala, potrebna značajna finansijska sredstva za rehabilitacije, fizikalne terapije, elektro stimulacije, operacije, specijalističke preglede i kontrole, laboratorijske analize, suplemente, medikamente i medicinski potrošni materijal.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Naravno da nije problem u direkciji... problem je u 2. junu!

Ivan čitalac

Tekst: Žitelji niškog sela Hum žale se na probleme sa prevozom, iz Direkcije kažu da nije problem u njima

Pronađite nas na: