Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 28. 10. 2024.

| Društvo

Inspekcija Opštine Medijana kreće u kontrolu gradilišta

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
zgrada
Proveravaće da li izvođači imaju odobrenje za zauzeće javne površine građevinskim materijalom ili skelom; foto: GO Medijana

Komunalna inspekcija proveravaće u narednom periodu sva gradilišta na teritoriji niške opštine Medijana kako bi utvrdila da li izvođači imaju odobrenje za odlaganje građevinskog materijala i postavljanje skela na javnim površinama, a one koji ga ne budu imali će sankcionisati, najavili su iz GO Medijana.

Iz Opštine Medijana objašnjavaju da na takozvanim površinama javne namene može da se privremeno odloži građevinski materijal ili postaviti građevinska skela, ako nema uslova da se to učini na građevinskoj parceli.

Ali, da bi to mogli da urade, potrebno im je odobrenje za to ne postoji Odseka za komunalne poslove Gradske opštine Medijana, kojim se određuju uslovi, način i rok istovara i deponovanja građevinskog materijala i postavljanja građevinske skele.

Pored savesnih građana i investitora, koji uredno podnose zahteve za zauzeće površine javne namene, poseduju odobrenja nadležnog organa i redovno izmiruju novčane obaveze, ima i onih, koji tek nakon obilaska i opomene komunalnih inspektora, podnose zahteve za zauzeće površine javne namene - saopštavaju iz GO Medijana.

Zato najavljuju akciju inspekcijskog nadzora i kažnjavanje onih koji odobrenje nemaju. Ističu da će naplaćeni prihodi biti preusmereni u korist građana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Laki

    16:38 // 28. 10. 2024.

    Baš me zanima dali će rešiti decenisku skelu ono ruglo od skele u Dušanovoj kod socijalnog.

  • Ispitati

    15:46 // 28. 10. 2024.

    Sa trotoara zidaju.Ko im je dao dozvolu? To ispitati. Postadosmo Tokio, zgrada do zgrade,udenute visespratnice u niske sokake, a ovoliko ledine oko Nisa. Bez dozvole i nadogradnje.Sut sipaju gde stignu.Komunalna malo nek protegne noge i izadje na teren.

  • Hvala sto najavljujete

    15:45 // 28. 10. 2024.

    Imamo,podnecemo,naplatite taksu za odobrenje da napunite budzez

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I mi smo propali te neće tender.

Radnik SC Čair Čitalac

Tekst: Nakon propalog tendera, Sportski centar "Čair" ponovo traži izvođača za skejt-park

Pronađite nas na: