Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:14, 1. 9. 2024.

| Društvo

Iz "Pčelice" kažu da su svi vrtići spremni za septembar, ne preciziraju da li je među njima i novi na Panteleju

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
vrtic-foto-pupcelica
foto: PU "Pčelica"

Da su svi vrtići "Pčelice" spremni za početak radne godine, oslikani i sa novim nameštajem, dok je u nekima od njih tokom leta bilo građevinskih radova koji su sada završeni, saopštili su iz niške Javne predškolske ustanove. Međutim, nisu precizirali, niti odgovorili na pitanje Južnih vesti, da li će od 2. septembra deca krenuti i u novi vrtić "Višnjica" na Panteleju, koji je otvoren u maju.

Iz "Pčelice" ističu da se u svim vrtićima dosta radilo preko leta - od popravki, krečenja, uređivanja dvorišta, do većih građevinskih radova. vrtic2-foto-pupcelica foto: PU "Pčelica"

Tako je u vrtiću "Vilin grad" saniran krov koji je godinama prokišnjavao, u vrtiću "Cvrčak" je takođe sređen krov, a deo krova saniran je i u vrtiću "Lane". Kompletno su okrečeni vrtići "Kolibri" i "Zvončići", ofarbani radijatori, sređena stolarija, dečiji garderoberi i nameštaj. U vrtiću "Kolibri" zamenjen je i kotao za grejanje. Kada je reč o grejanju radilo se i u vrtiću "Sunce" gde je zamenjena kompletna grejno rashladna instalacija - navode iz "Pčelice".

vrtic3-foto-pupcelica foto: PU "Pčelica"Kažu da je vodovodna mreža popravljena i sređena u vrtiću "Pahuljica", dok su u vrtićima "Bambi" i "Neven" sređeni atrijumi i oplemenjeni veštačkom travom i rekvizitima za igru.

Kada je reč o nameštaju, većina vrtića je dobila nove krevetiće, stoličice i stolice za vaspitače, a u nekim vrtićima je to prvi put obnovljeno od osnivanja - kažu iz "Pčelice".

Dodaju i da su dvorišta uređena u svim vrtićima, dopunjen je fond biblioteka, a oslikani su i zidovi u svim vrtićima.

Iz "Pčelice" ne odgovaraju da li je spreman vrtić "Višnjica" na Panteleju koji je otvoren u maju pre izbora, ali u njemu još nisu boravili mališani. Tada su na celom jednom spratu sobe bile prazne, ali je obećano da će do septembra biti opremljene nameštajem i da će deca moći da krenu u vrtić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ina

    00:36 // 3. 9. 2024.

    Da li ste isplatili radnike koji su dobili na sudu zbog nezakonitih otkaza i stimanja sistematizacija

  • Ja, Sofronije

    17:30 // 2. 9. 2024.

    Kotao u Kolibriju nije zamenjen, vec je stari popravljen i to pre godinu dana, molim vas da od takvih banalnosti ne pravite senzacije, zamislite da u Minhenu ili Parizu izadje vest kako je u nekom vrticu popravljano grejanje, ljudi bi se cudili i smejali.

  • Vladica Cvetkovic

    18:17 // 1. 9. 2024.

    S druge strane, vrtic u Trupalu koji je gradjen u isto vreme kada I onaj na Panteleju, nije ni blizu zavrsen. Odradieni Samo zidovi spolja. Naravno obecanja su bila pred izbore.
    A govori se o podrsci prigradskim I seoskim naseljima!!

    • Dragan

      09:08 // 2. 9. 2024.

      Zašto bi se držali obećanja kad ih glasajte. Da su pukli kod vas vrtić bi bio završen. Ovako..

    • Jelena Nikolić

      06:46 // 3. 9. 2024.

      Zbog pomenutog vrtića, bivša gospođa gradonačelnica me je poslala na lečenje, jer ju je zaboleleo kad sam joj rekla da je završetak radova i otvaranje vrtića trebalo da bude aprila ove godine. Koliko sam videla, svi radovi su obustavljeni, čak je skinuta i tabla na kojoj su bili pomenuti izvođači radova...u prevodu, vrtić neće biti otvoren u skorije vreme

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: