Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 12. 7. 2024.

| Društvo

Izabrane firme koje će zgradu "Medikoterapije" pretvoriti u vrtić u Nišu, vrednost radova oko 52 miliona

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
nova zgrada fakulteta porta, cair, foto jv vanja keser 1
Zgrada koja godinama nema namenu; foto: JV / Vanja Keser

Rekonstrukciju "Medikoterapije" u Čairu i pretvaranje ovog objekta u vrtić biće povereno firmama Budućnost Pet iz Jagodine i Euro Support Group iz Beograda, koje su izabrane na tenderu Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj izabrane firme. Vrednost radova, odnosno ugovora za ovaj posao je nešto više od 52 miliona sa PDV-om.

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj Grada Niša raspisala je javnu nabavku za rekonstrukciju objekta "Medikoterapija" još u aprilu, a pre nekoliko dana je izabran ponuđač.

Dodeljuje ugovor grupi ponuđača – “Budućnost Pet” d.o.o. Jagodina i Milan Stamenković PR izgradnja i održavanje stambenih i nestambenih i nestambenih objekata “Euro Support Group” Beograd, kao ponuđaču sa ekonomski najpovoljnijom ponudom - navodi se u odluci.

Inače, na tender je stiglo 9 ponuda, a 4 su odbijene kao neprihvatljive.

Objekat čiji je veći deo izgrađen pre više decenija i dorađen početkom ove decenije, nalazi se preko puta južne tribine stadiona "Čair", a između pomoćnih terena stadiona i bazena "Čair". Godinama je bilo planirano da tu bude useljen Sportski dispanzer, a potom je 2020. godine bila ideja da u toj zgradi bude Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja.

Potom su iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj prošle godine najavili da će objekti "Medikoterapije" u Čairu i nekadašnjeg restorana "Lipov lad" biti adaptirani u vrtiće.

Rekonstrukciju objekta "Medikoterapija u Nišu čine građevinski radovi i građevinsko zanatski radovi na hidrtotehničkim instalacijama, elektroenergetskim instalacijama, telekomunikacionim instalacijama, mašinskim instalacijama kao i radovi na parternom uređenju - piše u tenderskoj dokumentaciji.

U dokumentaciji se navodi da izvođenje radova ne može biti duže od 150 radnih dana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija

    15:52 // 13. 7. 2024.

    Katastrofa! Evo, vrtic u Panteleju otvoren za slikanje. Ne zna se ni da li ce početi sa radom u septembru mesecu (tako kazu službenice Pčelice, kad odemo da se informišem oko upisa deteta). Ulice pune rupa, zelenilo oko zgrada vrlo cesto nepokošeno, a milioni se slivaju izvođačima i podizvođačima praznjenja budžeta.

  • Oki

    13:56 // 13. 7. 2024.

    I verovatno bez zavesa, na ovoj paklenjari, kao neki vrtići na bulevaru Nemanjića. Odlično za toplotni udar.

  • Sotir zvani Đubre

    10:01 // 13. 7. 2024.

    Zašto kod ovakvih idiotskih najava vlasti nikada nema obrazloženja:
    1. Zbog čega tu neće biti objekat sportske medicine kako pametniji ljudi isplanirali?
    2. Ko je imenom i prezimenom, i na osnovu kakve stručne studije ili rasprave, doneo odluku da na takvom neprikladnom mestu smesti obdanište i to u objekat koji je projektovan za nešto drugo i ne odgovara nameni?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: