Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:22, 25. 6. 2024.

| Društvo

Javna česma u centru Niša zapušena, a česma "Puž" u Čairu poplavljena

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
puz cesma
Voda teče, ali joj se ne može prići; foto: čitalac

U ovim tropskim danima građani koji prođu centralnim niškim Trgom ili parkom Čair, ne mogu se osvežiti vodom sa javne česme, jer su obe u kvaru i neupotrebljive. Česma kraljice Natalije na Trgu kralja Milana je zapušena i kvar će, kažu iz Opštine Medijana, biti popravljen sutra, dok sa "Puža" teče voda, ali se česmi ne može prići jer je "opkoljena" velikom barom.

Česma “Puž” u niškom parku Čair često je prethodnih godina bila pokvarena, zapušena i poplavljena. I ove godine ista slika, a građani na to ukazuju i putem aplikacije Prijavi problem.

Česma u Čairu je neupotrebljiva, jer ne otiče voda. Da li neko može da reši ovaj problem, koji je godinama isti? Za ovoliki grad Niš je velika sramota, da deca ne mogu da priđu ni ruke da operu, kamoli da piju vodu - ukazuje jedan čitalac.

Načelnik Uprave GO Medijana Miloš Dragićević kaže da popravka ove česme nije u planu, jer Grad planira celokupnu rekonstrukciju parka Čair koja obuhvata i popravku "Puža".

Grad će raditi celokupnu rekonstrukciju parka Čair u nekoliko etapa, tako da je i česma Puž predviđena za rekonstrukciju, pa nismo imali veća investiciona ulaganja - kaže Dragićević.

lavovi cesma foto: T. T. U kvaru je i česma kraljice Natalije u centru, a on će biti saniran sutra.

Ima teško zapušenje, sutra u 9 sati će izaći ekipa Niš-stana i predstavnici Zavoda za zaštitu spomenika kulture, jer ona pod zaštitom kao spomenik kulture. Tako će sutra biti rešen taj problem, koji nije mali - kaže Dragićević.

Ističe da se ova česma skoro svaki dan čistila ručno i površinski, ali to to nije dovoljno.

Moraće ipak nekom mehanizacijom da se to očisti. To se sve dešava jer se odvodi zapuše jer ima nesavesnih građana koji u njih svašta bacaju - napominje.

Kaže da ostale česme na teritoriji opštine Medijane rade, ali da se svaki dan suočavaju da lomljenjem ili krađom delova.

Dešava se da uveče sa česme preko puta Suda ukradu slavinu. I do ujutru isteče znate koliko kubika vode, koje na kraju moramo da platimo Vodovodu - objašnjava Dragićević.

Zato apeluje na građane da ne oštećuju česme, već ih čuvaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marsal

    14:57 // 26. 6. 2024.

    Dok smo mi jugosloveni bili na vlast Niš je cvetao, kad je došla demokratija SNS bratija eto ti ga

  • Zoki Mih

    14:35 // 26. 6. 2024.

    Izgleda da su i za ovo smeće,puteve,zgrade,česme i još mnogo toga u ovom gradu krivi Beograđani i naravno "došljaci" jel da??? Ovaj grad nikada neće više biti grad jer nas vode trenutno iz senke,a vrlo brzo i onako stvarno ,takvi ljudi da je to Bogu plakati. A vi tzv "Nišlije" morate jednom u životu da nazovete stvari pravim imenom,ko vam vodi policiju,zdravstvo,elektrodistribuciju,sport itd???

  • Nina

    08:55 // 26. 6. 2024.

    Kada bi se održavala redovno i cistila, možda bi onaj koji lomi ustuknuo. Ovako gledano sve je zapusteno i jadno. Česma u centru već danima poplavljuje ceo trg, sljapkamo kao da je jesen. Ko je kriv za nebrigu? Ima načina da se postepeno dovodi u red sve ali nema volje.
    Lakše je prebcivati krivicu jedni na druge.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: