Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 13. 9. 2024.

| Društvo

Još jedan most na Nišavi i dva nova kružna toka - neki od predloga Opštine Medijana gradonačelniku

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Opština Medijana
Predložili na šta trošiti deo budžeta za 2025. godinu; ilustracija; foto: Nikola Đukić

Završetak zgrade za mlade naučnike, dva nova vrtića, izgradnja kružnog toka kod novog Kliničkog centra i kod crkve Svetog Luke i novi most na Nišavi - neki su od predloga koje su iz Opštine Medijana dostavili gradonačelniku Dragoslavu Pavloviću u vezi sa tim na šta trošiti novac iz budžeta za narednu godinu.

Nakon što je Pavlović pozvao sve zainteresovane da predlože na šta trošiti niški budžet za 2025, iz Medijane, jedine opštine u kojoj SNS nije na vlasti, predlažu da se najpre izgrade dva nova vrtića - u zgradi nekadašnjeg Uslužnog centra Medijane u ulici Devete brigade i u nekadašnjoj samoposluzi u Naserovoj.

Adaptacijom postojećih zgrada koje se nalaze u gusto naseljenim delovima grada, povećao bi se kapacitet predškolske ustanove i rešio problem lista čekanja na upis dece u vrtiće - navode iz Medijane.

Još 2008. godine u Branka Krsmanovića počela je izgradnja stanova za mlade naučnike i istraživače koji nemaju rešeno stambeno pitanje. Ipak, oni su imali 16 godina da to pitanje reše, pošto je završetak odlagan zbog nedostatka para i zbog pravnih problema.

Iz Medijane predlažu da se deo novca u budžetu Niša za sledeću godinu izdvoji za završertak te zgrade.

Jedan od njihovih predloga je i izgradnja kružnog toka na raskrsnici Sremske i Bulevara dr Zorana Đinđića kod Univerzitetskog kliničkog centra, gde sada postoje semafori.

Stvaraju se gužve i zakrčenja vozila, te ambulantna vozila često ne mogu da se probiju do nadležnih ustanova. Lokacija dozvoljava izgradnju adekvatnog kružnog toka bez prevelikih ulaganja - poručuju iz centralne niške Opštine.

Među njihovim predlozima je još jedan novi kružni tok - na raskrsnici ulica Kralja Stefana Prvovenčanog i 7. juli, gde su za sada takođe semafori.

Iako je rekonstrukcija mosta u Donjoj Vrežini, zbog kojeg su meštani protestovali, bila najavljena još početkom decembra 2022. godine, radovi nisu počeli. Iz Medijane predlažu trajno rešenje tog problema pošto most od 2019. nije u funkciji.

Jedan od njihovih predloga je i asfaltiranje ulica u naselju Brzi Brod - Rimske 2, Rimske 5, Svetozara Markovića i Ljubomira Aranđelovića sa prilazima.

Te ulice su neuređene i neasfaltirane, neravne i infrastrukturno neopremljene. Okolna dvorišta i kuće se plave nakon padavina - navode iz Medijane.

Smatraju da bi se izgradnjom mosta na Nišavi u nastavku ulice Pariske komune smanjila saobraćajna gužva na kružnom toku i mostu kod Delte, kao i da bi se povezala naselja u opštinama Pantelej i Medijana.

Njihov predlog je i da se proširi biciklistička staza svuda gde je to tehnički izvodljivo, da se saniraju teren i dvorište u školama “Sveti Sava”, “Radoje Domanović” i u Ekonomskoj, kao i da se saniraju udarne rupe na svim ulicama u Medijani. Oni su prethodno pozvali građane da šalju Opštini lokacije udarnih rupa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile Ilić

    08:35 // 16. 9. 2024.

    Gluposti, nisu prihvatili predloge građana.

  • Ikac

    20:12 // 15. 9. 2024.

    Hoćete da pravite mostove na 50 metara rastojanja, smešno bre.
    Rekonstruišite najpre most kod Medoševca, ljudi poginuće neko...

  • Milorad savic

    12:24 // 15. 9. 2024.

    sa kruznim tokovima su preterali i gde treba i gde netreba sta fali semaforima baš lepo regulisani,niti smeta vozilima hitne pomoci,kao i sa vrticima preteruju,ima dosta slobodnih mesta za decu most između delte i rode između treba jedan

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Baš dobra lokacija da se naprave 3-4 zgrade sa lokalima

Hepek Čitalac

Tekst: Pre 80 godina zvanično prestao da funkcioniše Logor "Crveni krst" u Nišu

Pronađite nas na: