Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:46, 17. 10. 2024.

Klinički centar dobija polikliniku, Psihijatrija odraslih se premešta iz Toponice u Niš

klinicki centar O rokovima nisu razgovarali, kaže Perišić; ilustracija; foto: Vanja Keser

Zgrada poliklinike trebalo bi da bude izgrađena između Patologije i Centra za mentalno zdravlje u Nišu, kaže direktor Kliničkog centra Zoran Perišić za Južne vesti, dok će Klinika za psihijatriju odraslih biti izmeštena iz Toponice u krug UKC-a. Biće dodatno renovirana i Infektivna i za sve to Evropska investiciona banka će dati 41 milion evra, a Republika Srbija 27 miliona evra.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Mila

    13:39 // 17. 10. 2024.

    A kada će da specijalističke ambulante da osposobite da budu humano prihvatljive? Sada je to na nivou predvorja logora. Velika je sramota da pacijenti u onako ponižavajućim uslovima satima čekaju u pešačkoj komunikaciji - hodniku, bez stolica, bez ventilacije, u zagušljivom. Samo nek se direktor spusti ne najavljen ujutru, da vidi da će tamo i zdrav da se razboli. Bitno da su lekarske sobe ful

    • Milan Stojanovic

      14:06 // 17. 10. 2024.

      Poliklinika su specijalisticke ambulante. Ne pisi kad ne razumes problem.

    • Ivana

      15:04 // 17. 10. 2024.

      Da su bar lekarake sobe ful, nego su i one u raspadnom stanju, kao i celo zdravstvo….

  • Сестра Јелисавета

    14:23 // 17. 10. 2024.

    Овакви планови (са много мана) датирају одавно. Потребно је појачати руководећи капацитет УКЦ-а због озбиљности проблема Садашњи директор је одавно требао у пензију; бојимо се да ће направити штету у свом маниру.

    • Predrag Cvetanović

      14:50 // 17. 10. 2024.

      Boljeg nemaju,traže goreg da nađu!

  • Ja, Sofronije

    15:22 // 17. 10. 2024.

    Psihijatrijski bolesnici se ciljano smestaju u ustanove koje su izolovane od gradske vreve, izmestanjem u vecu "ludnicu" ocekujte krizu identiteta!

    • Zoki ajduk

      17:12 // 17. 10. 2024.

      Ne izmeštaju celu toponicu u krug kliničkog. Samo kliniku, ona je i do sada bila odvojena od specijalne bolnice. Davno sam bio, to je bila zgrada skroz levo.
      Odatle te posle raspoređuju za gde si.

  • Lale

    15:36 // 17. 10. 2024.

    Perišiču, zar nije Niš dobio Novi KC? Zar nije najmoderniji u Evropi kako reče Vodja? Otkud sada Poliklinike, Vešeraj, Kuhinja, Zgrada ovoga i onoga, rekonstrukcije, obnova, Ginekologija, Dečije klinike itd.? U suštini Niš je dobio polovičnu , loše odradjenu Novu zgradu za deo klinika, i ostavljen i zapušten stari deo KC Niš. Voleo bih da Veliki Presednik sa Perišićem obidje sadašnje ambulante

  • levak

    15:53 // 17. 10. 2024.

    Da li će to poboljšati sistem, jer sada ne mogu da dođem do lekara? Nikad nema termin.

  • Miksa

    15:30 // 17. 10. 2024.

    Prvo,jedan penzioner u V.D statusu vodi UKC Niš.Koju on ima volju,energiju , budućnost da nešto menja? Siguran sam da kao i projekat Novog KC Niš(zgrada već sada u lošem stanju i nefunkcionalna),koji je podelio KC Niš na pola, tako će se ko i sve drugo u Nišu sagraditi ovo što obećava penzioner. Improvizacije u jednoj propaloj zdravstvenoj ustanovi, u kojoj je parking ko u Ruandi

  • Krsta

    15:39 // 17. 10. 2024.

    Još jedna nebuloza rukovodstva UKC Niš. Smestiće Polikliniku ako se ikad izgradi u Stari deo, gde već igla ne može d padne, ne razmišljajuči gde će taj bolesni narod da pridje autom i parkira se. A obećavali siu deo za poliklinike uz Novi zgradu ka Bulevaru B. Taskovič gde su ruine od kuća. Ne znaju šta rade , ne znaju da planiraju i zato smo kao grad obična rupa

    • Svuda pametnjakovici

      17:55 // 17. 10. 2024.

      A mislis da Bulatovic nije nezakonito stopirao izgradnju na tom delu gde su privatne parcele, da ne bi do sada tu bile velelepne banke, apoteke, supermarketi i sve sto je neophodno uz Klinicki centar? A da ne pominjemo da je dozvolio gradnju Human klinici izmedju Klinickog i Vojne bolnice.. Umesto da spoje klinicki i vojnu bolnicu i zaposle jos lekara, oni bi da zidaju jer se tu najvise ugradjuju.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Mogu da ga izdaju vikendom za žurke

Goran Petrović Čitalac

Tekst: Skoro sve tezge na Pantelejskoj pijaci prazne i "hvataju" paučinu i prašinu

Pronađite nas na: