Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 23. 10. 2024.

| Društvo

Kolektiv škole "Mika Antić" nakon napada na direktora: Kako da znamo da mi nismo sledeći?

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
skola mika antic
Ističu da su roditelji daju deci model ponašanja; foto: OŠ Mika Antić

Dva dana nakon što je na direktora Osnovne škole "Miroslav Antić" nasrnuo jedan od roditelja, saopštenjem se oglasio kolektiv ove škole koji navodi da je motiv napada bilo nezadovoljstvo roditelja zbog postavljanja kapije i zabrane parkiranja u školskom dvorištvu. Kažu da je on upao u kancelariju direktora, vređao ga, psovao, pretio mu i na kraju ga gađao flašom vode, pa apeluju da se zaštite svi radnici škole. Napominju da su prosvetni radnici i deca su u istoj zgradi, u istim učionicama, u istom dvorištu, pa da napade na njih gledaju deca i uče.

Radnici škole kažu da na sreću direkto nije povređen, ali pitaju šta bi se desilo da je ovaj čovek u ruci imao neki drugi predmet, a ne flašu vode.

Šta da je bio precizniji? Znamo li da li je bio naoružan? Koliki je bio njegov bes i na šta je bio spreman? Šta bi se desilo da je fizički nasrnuo? Kako bi reagovala deca da su videla da neko nepoznat napada direktora? Sva ova pitanja zamenjuje jedno: šta treba da se dogodi da prestanu ovakva dešavanja? - navodi se u saopštenju.

Postavljaju pitanje da li sada mogu da očekuju da neki roditelj, nezadovoljan ocenom koju je dete dobilo, na sred časa uđe u učionicu i pred decom nasrne na učitelja ili nastavnika, i to dok deca gledaju.

Podsećaju da smo poslednjih godinu i više dana svedoci vršnjačkog nasilja i da su oko uzroka podeljena mišljenja. Ipak, ističu da su roditelji najveći uzori svojoj deci i njihovo ponašanje je model dobrog ponašanja.

Imajmo na umu, u nadi da se ništa slično više neće dešavati u našoj školi: deca imitiraju manire roditelja, zato pazimo na ponašanje, misli i dela ukoliko želimo da nam deca izrastu u dobre, pravdoljubive i časne ljude. Juče se ovo dogodilo našem direktoru. Kako da znamo da učitelji, nastavnici i vannastavno osoblje nisu sledeći? Kako da znamo da deca u školi neće biti povređena u nastupu besa razularenih pojedinaca? Ukoliko želimo dobro i samo dobro mališanima koji nam veruju, moramo stati na kraj ovakvim incidentima i zaštititi sve u školi - piše u saopštenju kolektiva ove škole.

Zato napominju da se zaposlenima u školi mora vratiti dostojanstvo, ugled i autoritet, kako bi nesmetano mogli da zaštite i sebe i decu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Joe

    15:16 // 25. 10. 2024.

    Jadni ovi nastavnici nemaju zaštitu.

  • Cvetko

    10:44 // 24. 10. 2024.

    Lako je optužiti bilo koga, pa i samog Boga-kad izbrišete dva minuta sa snimka!

  • Dubioza

    07:57 // 24. 10. 2024.

    Kakav direktor, takva i skola...raspad!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I mi smo propali te neće tender.

Radnik SC Čair Čitalac

Tekst: Nakon propalog tendera, Sportski centar "Čair" ponovo traži izvođača za skejt-park

Pronađite nas na: