Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:01, 10. 8. 2024.

| Društvo

Konferencija kojom dvojica Nišlija žele da grad stave na mapu “digitalnih nomada”

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Niš Nomad Weeknd
Digitalni nomadi Zoran Popović i Milan Milutinović; foto: Nikola Đukić

Prva Niš Nomad Weekend konferencija počela je u Naučno-tehnološkom parku i trajaće do 12. avgusta, a organizatori Nišlije Zoran Popović i Milan Milutinović kažu da je to početak njihovih ambicija da Niš postane mesto koje će digitalni nomadi i preduzetnici birati.

Iako još uvek Niš nije na mapi digitalnih nomada, organizatori Niš Nomad Weekdn-a kažu da grad ima potencijala.

Verujem da možemo da okrenemo i da će gradu mnogo doprineti, znanjem i pameću, pre svega. Na samoj konferenciji, koju smatramo početkom promena, moći ćemo da čujemo mnogo inspirativnih priča, mnogo zanimljivih ljudi - rekao je Milan Milutinović.

Njegov kolega Zoran Popović ističe da digitalni nomadu mogu da doprinesu razvoju grada, kako donošenjem svojih primanja, tako i svežim idejama.

On ističe da mnoge zemlje ulažu velike napore da dovedu digitalne nomade olakšavajući im dobijanje radne vize, te smatra da bi to mogao da bude model kojem će težiti i Srbija.

Jedan od govornika dolazi sa Malte i on je upravo radio na vizama za digitalne nomade i od njega možemo da naučimo kako su to pokrenuli na Malti, za koju znamo da je jedna od najatraktivnijih destinacija za digitalne nomade - rekao je Popović.

Više od 200 globalnih preduzetnika i 15 govornika učestvovaće na prvom “Niš Nomad Weekend” konferenciji koja će biti održana do 12. avgusta u Naučno-tehnološkom parku.

Prvi “Niš Nomad Weekend” okupiće globalne digitalne nomade i uspešne preduzetnike, a organizatori ističu da ovaj događaj predstavlja bitan trenutak za grad, koji pruža mogućnost za profesionalni razvoj, inovacije i unapređenje lokalne zajednice.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaudeamus igitur

    10:17 // 12. 8. 2024.

    mozemo da organizujemo urbanu olimpijadu, preskakanje kablova u vis i u dalj, bezanje od pasa na sto metara, steeplechase preko rupa na trotoaru, trke konjskih zaprega kao i nocne moto trke....

  • Drda

    17:34 // 10. 8. 2024.

    Odlicna ideja jer Nis moze da ponudi natprosecne higijenske uslove, prirodan ambijent polušumski, duh starih vremena kada su konji jurili ulicama i vruc burek.

    • Vlada

      07:06 // 11. 8. 2024.

      Bas tako.Idem sinoc kroz grad i na potezu od tvrdjave kroz pobedinu tone djubreta,lete salvete na sve strane, plasticne flase, sve redom. NIGDE ali NIGE ne sretoh ni jednog cistaca ili ekipu sa metlom i kantom. A u toku festival u koji se kunemo. Stranci prolaze i gledaju to i paze da ne ugaze u pseci izmet ili da ih ne ugrize neki pas lutalica. O prosjacima da i ne govorim. Jadno i tuzno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: