Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 10. 7. 2024.

| Društvo

Kuršumlija nagrađuje najbolje studente

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
kuršumlija
Nagrada za najbolje studente u Kuršumliji; Foto: TO Kuršumlija

Najuspešniji studenti sa teritorije opštine Kuršumlija sa prosečnom ocenom tokom studija najmanje 9,5, kao i studenti sa invaliditetom sa prosečnom ocenom najmanje 9, mogu da konkurišu za nagradu koju dodeljuje Opština Kuršumlija. Prijave se mogu dostaviti najkasnije do 15. avgusta ove godine, a u zavisnosti od broja prijavljenih sa ispunjenim uslovima biće određena pojedinačna jednokratna nagrada koja je prethodnih godina iznosila oko 40.000 dinara.

Pravo na nagradu mogu ostvariti studenti na studijama prvog, drugog i trećeg stepena na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, Autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.

Studenti ostvaruju pravo na nagradu ukoliko su tekuće školske godine prvi put upisali prvu, drugu, treću, četvrtu ili petu godinu studija sa prosečnom ocenom tokom studija najmanje 9,5, odnosno sa prosečnom ocenom tokom studija najmanje 9,00 za studente sa invaliditetom. Takođe, potrebno je da imaju prebivalište na teritoriji opštine Kuršumlija, a izbegla i raseljena lica boravište - kažu u lokalnoj samoupravi.

Studenti prve godine studija, uz ispunjenje uslova, ostvaruju pravo na nagradu ukoliko su do momenta podnošenja dokumentacije ispunili uslov za upis naredne godine studija, dok studenti drugog i trećeg stepena studija ostvaruju pravo na nagradu ukoliko su odmah po završetku studija prvog stepena nastavili studije drugog i trećeg stepena i ukoliko nisu u radnom odnosu.

Vojimir Čarapić, predsednik Opštine Kuršumlija, kaže da je ova nagrada mali znak pažnje lokalne samouprave za rad i trud koji mladi ljudi iz tog kraja ulažu tokom školovanja.

Očekujemo da se po završetku studiranja barem jedan određeni broj vrati u svoju sredinu. Nadamo se da će imati prilike da se zaposle u lokalnoj samoupravi i na važnim mestima u gradu, kako bi primenili stečeno znanje i pomogli razvoj svog kraja - rekao je Čarapić.

Prijava sa traženom dokumentacijom podnosi se na adresu Opštinska uprava opštine Kuršumlija, Ulica Proleterskih brigada b.b. Kuršumlija, sa naznakom: “Za dodelu nagrada uspešnim studentima”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: