Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:03, 23. 8. 2024.

| Društvo

Lazaru iz Bojnika potrebna novčana pomoć da napravi prvi korak

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
137 - LAZAR copy
137 na 2407; foto: Fondacija "Humanost bez granica"

Lazar Stojanović iz Bojnika ima devet godina i boluje od cerebralne paralize, epilepsije, kardiomiopatije i hipoglikemije. Kasni u psihomotornom razvoju, ne hoda i ima teškoće sa govorom. Njemu je potreban novac za preglede, različite tretmane i troškove puta i smeštaja, pa iz Fondacije Humanost bez granica apeluju na sve koji mogu da pomognu.

Kako navode, Lazar je dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Veliku traumu doživeo je na rođenju, usled komplikacija, što je prouzrokovalo više oboljenja.

Lazar se od rođenja bori. Redovno ide na fizikalne tretmane i rehabilitaciju. Pomaka na bolje ima ali još uvek ne sedi samostalno, ne hoda i ima poteškoće sa govorom. Da bi Lazar napredovao potreban je intenzivan rad sa terapeutima. Lazar se leči na Institutu za majku i dete Dr. Vukan Čupić - navode iz Fondacije Humanost bez granica.

137 - LAZAR foto: Fondacija "Humanost bez granica"Njemu je potreban novac za specijalističke preglede, banjsku rehabilitaciju, fizikalne tretmane, ortopedska pomagala, logopedske i defektološke tretmane, za senzorni čitač glikemije, za kompjuterska pomagala za pisanje, kao i za troškove puta i smeštaja.

Zato iz Fondacije pozivaju sve koji to mogu da pomognu da Lazar napravi prvi korak, tako što će poslati SMS sadržine 137 na broj 2407. Cena poruke je 200 dinara, a mogućnost slanja imaju korisnici MTS, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Uplate za pomoć u lečenju mogu da se izvrše i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko platforme PayPal - kažu iz Fondacije.

Uplate je moguće obaviti i na dinarski račun 160-6000001631783-96 ili na devizni račun 160-6000001643872-10.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš

    12:28 // 23. 8. 2024.

    Da bi pomoć što pre stigla, bolje uplatite na račun nego da šaljete SMS jer se novac od njega dobija tek kada se plati račun za telefon.

  • rene

    11:23 // 23. 8. 2024.

    ajmo narode...pomognimo malom ko koliko može

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Mala deca, veliki ljudi! Bravo dečaci, bravo šampioni!

Dimitrije Đurđević čitalac

Tekst: Dečaci fudbaleri iz Niša postali šampioni, pa povređenom drugu odneli medalju

Pronađite nas na: