Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:52, 3. 7. 2024.

| Društvo

Leskovac potpisao ugovor o koncesiji na 20 godina za gradski i prigradski prevoz

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
grad leskovac
Potpisan ugovor sa tri firme; foto: Grad Leskovac

Predstavnici Grada Leskovca potpisali su ugovor o koncesiji sa prevoznicima Frenki komerc, ASP doo Jugotrans i Kanis, koji će važiti 20 godina. U narednih 6 meseci je potrebno da se definiše red vožnje, ugrade GPS uređaji i sve krene da funkcioniše, kažu nadležni.

Gradonačelnik Goran Cvetanović kaže da će Grad Leskovac imati obavezu da organizuje i kontroliše prevoz, dok bi privatni partneri trebalo da obezbede novac i autobuse, uz garanciju kvaliteta usluge.

Period implementacije ugovora je šest meseci i u tom vremenskom periodu treba preko javnih nabavki nabaviti i ugraditi GPS uređaj, treba da se formira red vožnje, da se odštampaju karte, da se podele kartice povlašćenim kategorijama i drugo - navodi on.

On moli građane za razumevanje jer je "potrebno vreme za potpunu normalizaciju celokupnog prevoza zbog tehničkih detalja".

Šef Odeljenja za komunalno stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu Andrija Antanasković navodi da će autobus morati da bude tehnički ispravan da bi bio registrovan, kao i da kvarovi moraju biti prijavljeni u roku.

Grad Leskovac zadržava ekskluzivno pravo na nenajavljenu kontrolu. Neće samo Odeljenje za inspekcijske poslove vršiti kontrole po službenoj dužnosti, već će i Odeljenje za komunalno stambene usluge pratiti ugovor i njegovo izvršenje i imaće prava da vrši kontrolu - ističe Antanasković.

Ugovorom su definisani standardi, kvalitet prevoza, redovnost, tačnost, higijena autobusa i ispravnost instalacija, kao i zarada.

Davalac koncesije i prevoznik ugovaraju raspodelu prihoda od prodaje karata na iznos koji prelazi 170 miliona dinara na mesečnom nivou, tako što će prevoznik 65% prihoda isplatiti davaocu koncesije, dok će 35% prihoda zadržati - piše u Odluci o dodeli ugovora.

Nadležni kažu da će oko 40.000 ljudi imati besplatan prevoz, pošto će Grad subvencionisati 13 povlašćenih kategorija.

Tu spadaju osobe sa invaliditetom i njihovi pratioci, radnici u osnovnim i srednjim školama u Leskovcu, osnovci, penzioneri sa mesečnim primanjima do 35.000 dinara, socijalno ugroženi, studenti sa prosekom preko 9, “vukovci”, roditelji troje ili više dece, deca bez roditelja, ratni veterani, dobrovoljni davaoci krvi (preko 50 puta), kao i maloletnici kojima je jedan od roditelja preminuo

Koja je dokumentacija potrebna za ostvarivanje prava na besplatni prevoz na teritoriji grada Leskovca, zainteresovani mogu videti na sajtu Grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Steva n

    09:55 // 4. 7. 2024.

    'Ajde brzo klara,
    bar 2 komentara,
    sendvičara stara,
    malo da nas smara.

  • Po tablice

    23:16 // 3. 7. 2024.

    Jer pozarevacka firma vozi?
    Nije moguce da drugi prevoznik saobraca umesto kani ...
    Kako pa to sad?

  • Leskovcanin zauvek

    17:04 // 3. 7. 2024.

    E sad cu da vam kazem.Postavio je boksera bez fakulteta da vodi saobracaj da sprovede bas ove.Ako oces i drzavni poso isto se njemu javis,on zaposljava.Ako oces da gradis isto kod njega,oces zemljiste isto.Ali kazu nije bas povoljan.Ali zato niko pojma nema kad ima autobus nigde nema red voznje a voze vec nekoliko dana.A ovima jos bolje i kad voze prazni autobusi gradske pare zveckaju u kasu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Uzeće mu prednji točkić?

Vladica Petrović čitalac

Tekst: Prijava protiv Nišlije - vozio električni trotinet sa preko 2 promila alkohola

Pronađite nas na: