Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:01, 20. 8. 2024.

| Društvo

Leskovac se već sprema za Novu godinu - kupuju paketiće za 18 miliona dinara

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
paketići
Za decu do 10 godina; foto: A. Kostić

Slagalice, bojice, muzičke i društvene igre, atlasi, slušalice i slatkiši, neke su od stavki koje Grad Leskovac kupuje za pripremu novogodišnjih paketića za decu. Ukupno 10.000 paketića trebalo bi da budu podeljeni deci do 10 godina, a Grad je procenio da će ih to koštati oko 18,3 miliona dinara.

Skoro tri meseca pred Novu godinu, Leskovac je raspisao javnu nabavku za paketiće za decu, a zainteresovane firme moći će da se jave do 11. novembra.

školski pribor Pokolni za različite uzraste; Ilustracija; foto: Aleksandar Kostić Tačno određene proizvode traže za različite uzraste - za bebe paketići treba da sadrže drvenu Vini Pu umetaljku, set za hranjenje i paket za negu beba. Devojčice i dečaci od 2 do 3 godine dobiće igračke, puzle, plastelin i slatkiše, a za malo stariju decu, od 4 do 5 godina, kupuju muzičke igre, bojice i slatkiše.

Predškolci i prvaci dobiće društvene igre i slatkiše, devojčice će uz to dobiti i mikroskop, a dečaci komplet za iskopavanje fosila dinosaurusa. Deci od 8 do 10 godina namenjen je atlas Srbije, slatkiši i bežične slušalice, za devojčice u roze, za dečake u crnoj boji.

Za devojčice i dečake od 8 do 10 godina kupuju po 1.500 paketića, dok za mlađe uzraste traže po 1.000.

Traženi celokupni sadržaj paketića za svaki uzrast i kategoriju mora biti upakovan u odgovarajuću ambalažu (džak, velika kesa) i to za svaku kategoriju u jednoj različitoj boji sa odštampanim grbom i imenom grada Leskovca. Boje džakova biće naknadno određene i dostavljene odabranom ponuđaču - navode u dokumentaciji.

Procenjena vrednost nabavke je 18.333.333 dinara bez pdv-a, a biće odabrana firma koja da ekonomski napovoljniju ponudu.

Prošle godine roditelji su preko sajta Grada mogli da prijave svoju decu za besplatne novogodišnje paketiće.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    15:56 // 20. 8. 2024.

    ...свему томе,до Нове године,ће да истекне рок трајања...

    • Sto se toliko zuri ?

      06:19 // 21. 8. 2024.

      A znate li razlog tolikoj zurbi ? Eeee Leskovcani moji.

  • Sponzoruša

    12:42 // 20. 8. 2024.

    A bre ljudi šta je to bitno ionako je pola Leskovca ako ne i više doseljeno u Niš,pokupovali su najlepše stanove, pozapošljavali se u Gradskom aparatu sa svojim diplomicama privatnih fakulteta, dobili subvencije za otvoranje firmi i to u Nišu šta ih briga sada mogu tamo da podižu paketiće a ovde da žive i rade bitno je da su našu domaću Nišku decu oterali iz grada po pečalbu u belom svetu!!!

  • Joca

    12:08 // 20. 8. 2024.

    Molim Vas, zasto grad Nis kasni za Leskovcem? Pod hitno kupiti paketice i okititi ulice. I na vreme izvrsiti pripreme za Novu. 2026 godinu. Ne stedite,ima se para, od pokradenog naroda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Mala deca, veliki ljudi! Bravo dečaci, bravo šampioni!

Dimitrije Đurđević čitalac

Tekst: Dečaci fudbaleri iz Niša postali šampioni, pa povređenom drugu odneli medalju

Pronađite nas na: