Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 2. 9. 2024.

| Politika

Lutanja SNS vlasti: Jedna ili 6 uprava - dilema novog gradonačelnika Niša

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
gradska uprava
Niš sada ima šest gradskih uprava; ilustracija; foto: JV

Da li će Niš i dalje imati šest gradskih uprava umesto jedne - biće poznato kada se obavi analiza izveštaja o reviziji koji je stigao prošle nedelje, kaže gradonačelnik Dragoslav Pavlović. Na osnovu izveštaja, kako kaže, biće doneta i odluka o raspisivanju konkursa za načelnike uprava.

Tri od šest gradskih uprava u Nišu još uvek nemaju “prave” načelnike, već imaju vršioce dužnosti. To su Uprava za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove, Uprava za organe grada i građanska stanja i Uprava za društvene delatnosti.

Dragoslav Pavlović Pavlović čeka analizu izveštaja revizora; foto: Tamara Radovanović Postoje još i Uprava za finansije, Uprava za građevinarstvo i Uprava za imovinu i održivi razvoj.

Do mandata Dragane Sotirovski, Niš je imao jedinstvenu Gradsku upravu, pa sada postoji mogućnost da ponovo bude tako.

Pavlović kaže da to zavisi od izveštaja Državne revizorske institucije, koja je u Gradu obavljala nadzor. Kao i u slučaju javnih preduzeća, raspisivanje konkursa za direktore zavisi upravo od analize tog izveštaja, ističe gradonačelnik.

Važno nam je da te preporuke budu osnov za određivanje koliko uprava će biti, kako će biti formirane i zato ne žurimo sa tim da raspisujemo konkurs za načelnike gradskih uprava - navodi on.

Dodaje da će pozvati ministarku državne uprave i lokalne samouprave Jelenu Žarić Kovačević da mu pomogne jer, kako ističe, ima dosta poteškoća.

Lično ću pozvati ministarku Žarić Kovačević da dođe u Niš i da zajednički sagledamo šta je sve DRI preporučila, kako Ministarstvo sagledava, da li postoji mogućnost da se promene neki zakonski propisi jer ima dosta poteškoća, kako bismo na najbolji način mogli da zaokružimo to - kaže gradonačelnik.

Rotacije vršilaca dužnosti načelnika i zamenika gradskih uprava obeležile su četiri godine mandata Dragane Sotirovski. Iako su još oktobra prošle godine formirane komisije koje bi trebalo da izaberu “prave” načelnike svih uprava, to se još ne dešava.

Izveštaj Državne revizorske institucije, koji bi trebalo da pokaže da li je bilo nepravilnosti u radu gradskih uprava i javnih preduzeća u Nišu i koje su to nepravilnosti, još uvek nije objavljen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Auttrikter

    17:22 // 3. 9. 2024.

    Narodu nije vazno koliko ih je, nece imati servis za svoje potrebe, vec ce fajdu imati samo aparatcici sns.

  • Posmatrac

    12:47 // 3. 9. 2024.

    Novi Gradonacelnik mora pod hitno da raskine sve tendere koji su sklopljeni u vakum periodu posle zavrsenih Junskih izbora i da proveri ko su primljene personality u zadnjem konkursu iz Juna meseca u cijim privatnim firmama su doticne radele pre prijema u GU sve da se proveri i to sto pre!

  • Zoran

    06:47 // 3. 9. 2024.

    Najgore je kad na vlast dodjes kao da si pao sa kruske,pa pocnes da se vrtis oko svoje ose,ne znas ni pocetak ni kraj...ne proricem svetlu buducnost gradonacelniku Nislija i mnogobrojnih Rusa,a jos manje ovom ruiniranom gradu...napreDNO u propast...

    • Petar

      17:07 // 3. 9. 2024.

      I ovaj će ,,raditi,,kao i svi drugi,da prođe mandat,da se popravi finansijska situacija,reši stambeno pitanje za decu i unuke.....kom.preduzeća će raditi kao i do sada,ulice pune rupa,loš prevoz,loše usluge,visoke cene usluga.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: