Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:59, 4. 12. 2014.

| Društvo

Majdanpek još bez struje, rođaci zabrinuti

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Majdanpek
Fotografije Majdanpeka preplavile društvene mreže (foto: Volica Stojković, FB)

Bespomoćnost stanovnika Majdanpeka koji su već 4. dan bez struje, a zbog toga i bez grejanja, vode i telefona, brine njihove rođake u Nišu koji pitaju kako da pomognu.

Iz Crvenog krsta u Nišu kažu da za sada nema potreba da pomoć donose pojedinci.   

Da ima potrebe za tim, mi bismo javno pozvali građane, stanovnicima Majdanpeka ne nedostaju hrana i higijena. Za sada radimo sa Crvenim krstom Srbije, juče smo poslali pomoć u vodi i agregatima - kaže Stojan Prokopović, sekretar Crvenog krsta Niš.

Bojan Todorović, koji se iz Majdanpeka doselio u Niš pre 14 godina, jedva da je uspeo da za poslednja 4 dana razgovara sa majkom koja živi u stanu u gradu okovanim ledom. Majdanpek Majdanpek pod snegom (foto: RTB Bor)

Po podne obuče sve što ima i čeka, ima sreću što je pre podne sa komšijama koji lože, tako da se malo ugreje. Od njih me je i pozvala prekjuče jer imaju žičani fiksni telefon, a veze su osposobljene tek kada je pošta dobila agregat - priča Todorović.

Kada je juče, posle pokušaja popravke dalekovoda, Majdanpek dobio struju na 15 minuta, neki su uspeli da "osveže" baterije na mobilnim telefonima, tako da je Todorović uspeo da stupi u kontakt sa nekim prijateljima.

Ljudi nemaju više para, ne mogu da podignu iz banke, automati ne rade, moraju da ostanu tamo jer ne mogu da sipaju ni gorivo. Snalaze se sa zimnicom, a i hrana iz zamrzivača počinje da se kvari - kaže Todorović.

Iz rudnika bakra Majdanpek kažu da ni posle 65 sati u mraku nema nagoveštaja da će struja brzo doći.

Situacija je sve teža jer će samo za normalizaciju vodosnabdevanja biti potrebno četiri do šest sati, a grejanja 12 časova. Ali, tek pošto se struja propusti do svih trafo-stanica - kažu iz službe RTB Bor za odnose sa javnošću.

Iz Srpsko–ruskog humanitarnog centra u Nišu u Majdanpek je poslat agregat kapaciteta 150 kilovati, koji je otpremljen uz logističku podršku Elektrodistribucije Beograd.

Kako saopštavaju iz Ministarstva unutrašnjih poslova, njihovi pripadnici sve vreme na terenu pomažu službama i ugroženom stanovništvu.

Ekipe Elektromreža Srbije pokušavaju da osposobe dalekovode.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • CVETKO

    14:53 // 6. 12. 2014.

    Što li se gradjani Majdanpeka brinu?VULIN reče da država vodi brigu o njima !!!Lupnu glupost /kao i uvek/ i...ostade živ!!
    A Antiću,pade ledenica na glavu !
    Indikativno.Izgleda da su obojica ministri

  • shaft

    18:32 // 4. 12. 2014.

    jadni ljudi! da je beograd i okolina stustili bi se svi tamo.ovako-kako im bog da!sramota,21.vek!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Mogu da ga izdaju vikendom za žurke

Goran Petrović Čitalac

Tekst: Skoro sve tezge na Pantelejskoj pijaci prazne i "hvataju" paučinu i prašinu

Pronađite nas na: