Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:02, 9. 9. 2024.

| Društvo

Mesecima stoje radovi na vrtiću u Trupalu, iz KLER-a kažu - biće gotov za 15 do 20 dana

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
vrtić trupale
Radovi mesecima stoje; foto: Jelena Canić Milanović

Radnika i radova na izgradnji vrtića u Trupalu, koji su počeli u oktobru 2023. godine, nema već mesecima, a sam objekat je urastao u zelenilo. Direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušan Radivojević kaže da su radovi bili stopirani zbog aneksa ugovora, ali da je sada to rešeno, pa da očekuje da u narednih 15 do 20 dana budu završeni svi radovi.

vrtić trupale 2 foto: Jelena Canić Milanović Vrtić u Trupalu je počeo da se gradi na startu predizborne kampanje za republičke izbore, a rok za završetak, kako je tada rečeno, bio je 7. april, što nije ispoštovano.

Sredinom maja, baš pred izbore, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla da će biti gotov za "15 do 20" dana. I to se nije desilo.

Direktor KLER-a kaže da radova nije bilo jer je bilo potrebno potpisati aneks ugovora sa izvođačima. Ne objašnjava koji je razlog za aneks, ističe da u situaciji kada dođe do aneksiranja nekih ugovora, izvođač mora da zaustavi radove.

Dok ne dođe do potpisivanja aneksa ne može da ih nastavi. Taj aneks je potpisan, što znači da može da se nastavi. U toku nedelje se očekuje nastavak radova na završnim radovima vrtićima i ja očekujem da u narednih 15 do 20 dana I završimo sve radove - rekao je Radivojević. vrtić trupale 3 foto: Jelena Canić Milanović

Posao gradnje ovog vrtuća dobilo je 5 beogradskih firmi, a vrednost radova je oko 47,9 miliona dinara sa PDV-om.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • MilosNis

    16:18 // 10. 9. 2024.

    @Dunđer
    Veruj mi da sam itekako upucen. To sto si napisao je apsolutno tacno ali se aneks ne potpisuje na sumu na koju si vec potpisan ugovor nego je u 99% slucajeva namenjen za viskove radova i nepredvidjene radove. Pozivam JV da isprate "slucaj" do kraja i da vidimo koja je konacna cifra na kraju!

    • Dunđer

      16:41 // 10. 9. 2024.

      Postoje nepredviđeni i naknadni radovi.To su dve različite kategorije,a definisane su ugovorom kao i viškovi i manjkovi a obračun se vrši na kraju!

  • Гага

    15:53 // 10. 9. 2024.

    ...што би рекао Никола Пашић-Баја:"О,народе"стоко"
    моја...школе ће вам направимо...ал'немамо децу..."и децу ће вам направимо...пред изборе,може све...

  • Pravac Grčka u provod

    10:45 // 10. 9. 2024.

    Sve ovakve stvari rade se u dosluhu sa izvođačima koji angažuju Niške podizvođačke firme ima tu i srednjih ali ima i onih koji uopšte nemaju radnike nego jedva dva tri prijavljena radnika ostalo skupe na ulici pa klepaju nešto, mazu, lažu, zabeljuju. Sada ima toliko novih materijala da malo dete uz skicu može da sklepa kuću. Ofrlje se rade poslove Privatnici strpaju pare i dzep i pobegnu u Grčku.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: