Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:54, 23. 9. 2024.

| Društvo

Meštani Malče najavljuju blokadu magistralnog puta zbog nestašice vode

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Malcanska petlja
Kažu da su primorani da blokiraju magistralni put; foto: M. M.

Zbog toga što se godinama suočavaju sa problemima u vodosnabdevanju, meštani sela Malča kod Niša najavljuju drastične mere kako bi skrenuli pažnju na svoj problem. Jedna od mera je i blokada magistralnog puta, jer iako je letnji period završen, restrikcije vode i dalje traju, a nadležni, prema njihovim rečima, ne preduzimaju ništa.

Meštani su se, kako kažu, obraćali predsedniku opštine Pantelej, gradonačelniku Niša i članovima Gradskog veća, ali, tvrde da odgovora nije bilo.

Obratili smo se predsedniku Opštine Pantelej, ali gospodin je na odmoru i niko nista ne može ili ne želi da preduzme. Obratili smo se i gradonačelniku, koji je prema njegovim rečima mail prosledio Milošu Đorđeviću, članu Gradskog veća koji me nije udostojio ni odgovora. Pisali smo i lično gospodinu Milošu, ali odgovor nismo dobili. Kada smo se i posle nekog vremena obratili opet gradonačelniku, ni on se nije oglasio - navode meštani.

Kako tvrde, problem je u nedostatku vode na izvorištu, ali i neusaglašen rad nadležnih službi.

Prethodni sastav Mesne zajednice je dao ostavku, a oni koji su privremeno postavljeni dobili su dozvolu da otvaraju i zatvaraju ventile i nikakve druge dozvole nemaju. Tu ih je postavio predsednik Opštine Pantelej, a do kad misli i on da mi živimo bez vode nismo upućeni - kažu nezadovoljni meštani.

Meštani su najavili da će, ukoliko se problem ne reši, blokirati magistralni put u znak protesta, jer smatraju da je to jedini način da ih nadležni primete i konačno preduzmu potrebne korake.

Podsetimo, na temperaturama koje su i u hladovini prelazile 40 stepeni, meštani niškog sela Malča danima su imali probleme sa vodosnabdevanjem, a često su im slavine bile i potpuno suve.

Zato su uvedene restrikcije, a meštani veruju da je za njihov problem odgovorna privatna firma, koja je bez tendera, preko Štaba za vanredne situacije, radila na glavnom dovodu u Malči pre dve godine, za više od 100 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    21:12 // 23. 9. 2024.

    Nemaju zato sto zalivaju baste i trose 3x vise nego sto treba, u svoje bunare sproveli septicke jame da ne kopaju a sad baste zalivaju iz seoskog vodovoda . Imaku cisterne i kad dojde voda umesto da ima za sve oni potrose da nalune svoje cisterne dok do drugih i ne stigne voda...

    • Marko

      10:43 // 24. 9. 2024.

      Odakle ti znaš da je to razlog? Ja živim u Malču, kaži mi odakle ti to?

  • Rizling

    18:59 // 23. 9. 2024.

    Pa vi pretupase! Ko vele, vazno da nas stalno glasaju, a za probleme, koj gi... Ako, ako, sledeći put, jos vise ih glasajte, evo, sve trce da vi udovolje. Drvar vas najviše folirao, vise ga i ne spominjete! Mnogo ih uplasiste sa mogucu blokadu, oni jedu i piju u Nis i prema Beogradu.A,da vam bude lakse i bolje, tu je Pink, pa zevajte u njega cel dan.

  • Nišlija

    18:58 // 23. 9. 2024.

    Meštani Malče su većinskim glasovima sela izglasali ovu aktuelnu vlast koja ne zeli da im odgovori a kamo li reši problem..Sad ste se setili da blokirate put,glasali ste za to .. kolko znam i meštani Vrela i Jasenovika takodje godinama nemaju vode ..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Za ovako grandiozan projekat mislim da je rok previše kratak i da treba biti najmanje 5 godina a i cenu bi trebalo povećati na bar 5M€ po km.

Siky67 čitalac

Tekst: Zaključen ugovor za obnovu auto-puta od Brestovca do Doljevca - oko 6 km za 18 meseci

Pronađite nas na: