Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:49, 8. 7. 2024.

| Društvo

Meštani sela Malča nemaju vodu već dva dana

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Prijavi problem
Meštani upozoravaju da u vrelim danima nakon radova nemaju vodu; foto: čitalac

Žitelji sela Malče kod Niša tvrde da nemaju vodu od subote, 6. jula, a od ponedeljka ni struju i da su problemi su nastali kada su menjane cevi na vodovodnoj mreži.

Preko aplikacije “Prijavi problem” Južnih vesti požalili su se meštani da su ulice u selu “izrovarene” kako bi se promenile cevi i da nakon tih radova vode u selu uopšte nema. Nedostatak vode u vrelim letnjim danima nazivaju nehumanim i brinu da će, ukoliko vode ne bude bilo, imati još veće probleme.

Uništiše asfalt i to malo što je bilo, polomiše ograde, šahte. Menjali cevi i opet nema vode već 2 dana i to kad puste curka, nema pritisak ni da se čovek opere. Od jutros nema ni struje - navode meštani.

Iz niškog Vodovoda kažu su da oni nisu nikakve radove izvodili u Malči.

Inače, Štab za vanredne situacije Grada Niša angažovao je firmu Vodomonteri bez tendera da izvede radove na glavnom dovodu vodovodne mreže u ovom selu još 2022. godine, a građani kažu da su oni i dalje zaduženi za sve kvarove i da je ta firma menjala cevi usled kojih je nestala voda.

Na uništene ograde, šahte i asfalt tokom radova Vodomontera, na koji upozoravaju žitelji Malče, ranije su se žalili i stanovnici niškog naselja Milka Protić, a Južnim vestima tada su iz lalinačke firme potvrdili da su oborili neke ograde, ali da se to dogodilo nakon što se kamion prevrnuo prilikom izvođenja radova u tom naselju.

Podsetimo, Vodomonteri su, uz pukovački Sim puk, angažovani preko Štaba za vanredne situacije, a za samo dve godine ove firme su dobile iz budžeta Niša ukupno skoro 5 miliona evra za radove na vodovodu i kanalizaciji, bez tendera i bez dostupnih referenci.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran

    11:16 // 9. 7. 2024.

    Da pitam obe iz Malce poklanjsju li grozdje i bino dzabe? Ne poklanjsju nista.Pa sta hoce da im mi iz grada placamo popravke.Te lazi pricaj te drugom.

    • Otpusavanje sudopere 50 evrica

      11:38 // 9. 7. 2024.

      Ajde bre neznaju kad je dosta.Cevke im bile stare 65 godine,sad dobili sve novo jos oce i struju.Meni kad se zapusi sudopera zovem i platim 50 e.

  • Jova

    11:08 // 9. 7. 2024.

    Malcanci mozda traze da im drzava napravi hidrocentralu da imaju i struju dzabe.Navikli ko Svrljizani na mufte.Oladite malo.

  • BOGDANOVI

    08:20 // 9. 7. 2024.

    Mi smo malčani čudna fela!
    Pasjače je za nas Moskva!
    Orevac je za nas London!
    Vrelo je za nas Budimpešta!
    Gornja Vrežina je za nas Pariz!
    Svi nas prevare i mi smo mnogo naivni,daj da se opametimo zbog "našu decu malčansku"
    Naši bre momci ne može se ožene jer nijedna snajka neće se uda u naše selo jer nemamo vodu!!!!
    Bitno da je profesor fizičkog zapošljen u opštinu kao komunalni inspektor-
    prevara

    • Darko

      09:25 // 9. 7. 2024.

      Kako tako pricas neistini. ne samo da ste dobili kompletno sve novo,nego i po dvoristu vam dovodili vodu do sahte.Dokle neistine ,lazi ?

    • Peka

      11:02 // 9. 7. 2024.

      A s5a hoce Malcanci ? Pojedinci bi hteli da im ja sa Bulevara placam popravke i odrzavanje.Ej niste vi bas toliko neuki.Plati majstora kao svi mi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Južne vesti juče objavile članak a od jutros je počelo sa čišćenjem i sređivanjem ispred stanice kod lokomotive. Posao završili za tri sata, eto koliko je bilo potrebno da se bar nešto dovede u red

Vremeplov Čitalac

Tekst: Glavna železnička stanica u Nišu - nekada puna života, sada pusta i zaboravljena

Pronađite nas na: