Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:09, 10. 10. 2024.

| Društvo

Mihajlo Zdravković podneo ostavku u Veću Grada Niša

Autor:Ljubica Jocić, Jelena CanićIzvor:Južne vesti
Mihajlo Zdravković
Mihajlo Zdravković ponovo u odborničkoj klupi; foto: Tamara Radovanović

Posle 58 dana na mestu člana Gradskog veća Niš, aktuelni v. d. direktora Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković podneo je ostavku u Veću koja je konstatovana na početku druge sednice Skupštine Niša. Ko će ga zameniti u Veću, još nije poznato.

Na početku druge sednice Skupštine Niša, na kojoj će biti rasprave o rebalansu budžeta Niša, imenovanju novih direktora i finansijskih izveštaja javnih preduzeća, predsednik Skupštine Igor Novaković pročitao je da je Veće ostalo bez jednog člana.

Mihajlo Zdravković je podneo ostavku na funkciju člana Gradskog veća Grada Niša. Konstatujem da je Mihajlu Zdravkoviću prestala funkcija člana Gradskog veća Grada Niša zbog podnete ostavke - rekao je Igor Novaković, predsednik Skupštine.

Mihajlo Zdravković Mihajlo Zdravković 58 dana bio većnik; foto: Grad Niš, printscreenRazlog za ostavku nije saopšten, ali je nakon toga Zdravković podneo zakletvu i preuzeo mandat odbornika koalicije oko SNS-a, funkcije koja nije spojiva sa većničkom.

Iz Agencije za borbu protiv korupcije odgovorili su Južnim vestima da Mihajlo Zdravković nije bio u sukobu interesa dok je bio istovremeno većnik i direktor Aerodroma Srbije.

Rešenjem direktora Agencije za borbu protiv korupcije od 15.05.2019. godine data je saglasnost Mihajlu Zdravkoviću, članu Gradskog veća grada Niša, za vršenje druge javne funkcije direktora privrednog društva „Aerodromi Srbije” d.o.o. Beograd. Obaveštenjem Agencije za sprečavanje korupcije od 21.08.2024. godine Mihajlo Zdravković je obavešten o tome da nema zakonskih smetnji, u smislu Zakona o sprečavanju korupcije, da nastavi sa istovremenim vršenjem javnih funkcija člana Gradskog veća grada Niša i v. d. direktora privrednog društva "Aerodromi Srbije” d.o.o. Niš, s obzirom na to da mu je, navedenim rešenjem od 15.05.2019. godine od data saglasnost za istovremeno vršenje navedenih javnih funkcija - piše u odluci.

Ko će ga zameniti u Graskom veću, gde još zvanično nisu podeljeni resori, još nije poznato.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bata Đoša

    10:47 // 10. 10. 2024.

    Au šteta, onakav stručljak, šteta.

  • Gradska uprava za imovinu

    10:43 // 10. 10. 2024.

    Počelo je! Neka se pripreme Dragoslav Pavlović, Luka Gašević i Igor Novaković.

  • Berija

    10:19 // 10. 10. 2024.

    A dr Čičica, pituje li se nešto ič ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Mi Srbi smo, garant, pali s Marsa!

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: "Možda smo, ipak, pali na Zemlju?" - predavanje u Nišu

Pronađite nas na: