Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:37, 16. 5. 2024.

Milić nije izabran za redovnog profesora - šta piše u izveštaju Komisije

Dragan Milić Milić ne ispunjava uslove za zvanje redovnog profesora; foto: JV

Direktor niške Karidohirurgije doktor Dragan Milić nije izabran za redovnog profesora Medicinskog fakulteta u Nišu jer njegovi radovi ne pripadaju užoj naučnoj oblasti Hirurgija za koju je konkurisao, izneseni su potpuno identični podaci koji su već prezentovani, nemaju dovoljno recenzija i nemaju minimalni autorski doprinos, navela je Komisija.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Ovaj covek makar nesto radi a ne stoji ko fikus i samo da ceka plata da mu legne

    11:58 // 16. 5. 2024.

    Ceo jug srbije, niko nista ne radi da nam ucini zivot lagodnijim. Lekarski pregledi i operacije zakazuju se tek za nekolko godine, grad prljav, krimosi peru pare zidanjem zgrada gde im mesto nije, beograd odlucuje o svemu, konjske zaprege, hiljade i hiljade partijski zaposljenih u javna preduzeca a nista ne rade, ulice pune rupa, treba debela veza da dete upises u vrtic, divljaci u saobracaju ...

  • Naravno opet Beograd i domaci izdajnici

    12:04 // 16. 5. 2024.

    Naravno opet Beograd i Novi Sad protiv Nisa… logicno. Predsednik komisije za pisanje laznog referata je Goran Stanojevic, pomocnik generalnog direktora KC Nis Perisica. Hirurg za debelo crevo ocenjuje vrhunskog kardiohirurga po nalogu svog direktora Perisica. Drugi clan komisije potpisace da je i zemlja ravna jer je bio mentor dekanicinom sinu a ova mu primi zenu direkt za docenta sa prosekom 7.56

  • Cist plagijator

    12:14 // 16. 5. 2024.

    Ko je iole upucen u tematiku zna da je covek prodavac magle i plagijator. Ispravna odluka fakulteta!

    • Eto ga anonimni stručnjak

      17:31 // 16. 5. 2024.

      Što volim kada ovako neko napiše da svako zna. A dokazi prijatelju za to što si napisao?

  • Marko

    12:35 // 16. 5. 2024.

    "kako je plagijat dogurao tako daleko" pa tako sto je uz sns godinama... a i ovo ce biti rešeno posle izbora!

  • kolega

    13:16 // 16. 5. 2024.

    Dragan Milić ne ispunjava osnovne uslove za izbor u zvanje redovnog profesora. I to po nekoliko tačaka. Sve one se tiču naučnih radova. Svaki pokušaj da dotični spinuje, kako je ovo posledica političke aktivnosti je direktno omalovažavanje kolega koji su na osnovu pravilnika, statuta i zakona o visokom obrazovanju, doneli ovu odluku. Ugovor će mu biti produžen na pet godina u toku ove godine.

  • Ivan

    13:50 // 16. 5. 2024.

    Zaključak Nenad Ilijevskog, vrhunskog vaskularnog hirurga je sve objasnio. Mi koji smo iz struke znamo o kakvom je čoveku reč. Nije ni blizu politike. Neka služi na čast doktoru Miliću, da ovakve ljude upliće u svoje političko blato.

    • Ma nije valjda

      17:27 // 16. 5. 2024.

      A po čijem merilu je taj doktor vrhunski? Sam sebe nahvalio. Odakle znamo da si ti iz struke? I za kraj: da li taj Ilijevski radi privatno i puni džep

  • Opet Beograđani

    13:52 // 16. 5. 2024.

    Političari su presudili. Našli su nekog Beograđanina koji je za toliko bio pametan da (iako se nalupao) da ne potpiše ništa. A ove Nišlije, sram da ih bude.

  • Brzi

    14:01 // 16. 5. 2024.

    Lepo pise ne ispunjava uslove i mnogo je jedno sto tera ljude da ga sazaljevaju malo mu jedna plata nego dve a neko nema leba da jede.Sve mu to malo pa hoce i dil sa sns posto je njihov.Biram Nis kao jedina iskrena opozicija

    • Bruno

      18:09 // 16. 5. 2024.

      Ne želim ti, ali nisi imao problem sa srcem pa lupetaj.Mojih pet prijatelja i ja smo svi bili u toj klinici. Svi smo OK.

  • Lazar

    14:40 // 16. 5. 2024.

    Argumentovano objasnjeno da Milic ne ispunjava uslove za izbor u zvanje. Bilo bi ispod akademske i moralne casti dati mu zvanje jer ima politicke argumente protiv vlasti. Ne moras biti redovni profesor da bi bio gradonacelnik Nisa.

  • Filozof

    14:50 // 16. 5. 2024.

    Kanda je doslo vreme da se vodi rasprava ciji plagijat je placen vise ...
    Ali nije to sramota, medju vlasnicima plagijata su tu i neki Dr. Mr Mali, Dr. Nebojsa iz Beograda, Dr. Sapic, Dr. Jogovanka ...

  • Civas 200 litra za jedno grlo

    14:55 // 16. 5. 2024.

    To je znsk koliko su se uplasili.Dr koji je skinuo liste cekanja koji je obezbedio silne donacije,crkvu ozidao.Stidi se Baba.Sin kako postao dir.

  • Nikola Pavić

    15:50 // 16. 5. 2024.

    Podrška Miliću i svim ostalima ukoliko imaju stav da možemo svi zajedno nešto da uradimo protiv SNS-a koji nam se svima popeo na glavu i uništava nas u svakom mogućem smislu. Finansiskom,društvenom i moralnom...Trebamo da se oslobodimo straha i nekome da damo priliku i šansu da nas oslobodi od ove tiranije naprenjačke! Ovim putem ako nastavimo tonemo svi kao u živo blato

  • Rade Niš

    15:55 // 16. 5. 2024.

    Tvrdim da 2/3 Profesora i Docenata Med fak Niš su tu po raznim linijama i radovima ni za Š kategoriju. Ali kad se zameriš onda ide seča knezova

  • Komsija

    16:55 // 16. 5. 2024.

    Sve ce to o mila moja, prekriti ruzmarin, snjegovi i sas...

  • Bojan B

    18:06 // 16. 5. 2024.

    I plagiranje necijeg rada je rad ali nezakonit, i lopovi kad kradu ulazu svoj rad koji se naziva krivicno delo. Namestaju se tenderi i u to se ulaze ogroman rad uz ogromnu zaradu i nikom nista. Mnogi kod nas "rade" i za taj "rad" ne odgovaraju!

  • I loša reklama je reklama

    18:52 // 16. 5. 2024.

    Možda je ukinuo listu čekanja, možda je dobar upravnik klinike i treba da dobije medalju, ali ne i da bude redovni profesor jer NEMA uslova. Tačka. Kraj sage o Miliću.
    Uzgred kakav je to hirurg, direktor, profesor pa sad još i političar? Ne ide, nemoguće je. Dosta je jedan Perišić.

    • Grobari Nisa i samog SNSa

      19:26 // 16. 5. 2024.

      Nisi upoznst ni malo. Nije samo Perisic.Znas li koliko imas Perisica? Ekstra sto su u godinama za penziju.Perisic kao i dekanica su trebali u penziju.

  • Torpedo

    19:39 // 16. 5. 2024.

    JV postaju galerija raznoraznih botova! Evo, imamo i sns, medicinske botove! MILICU, dace ti narod podršku a ako izdas, kako je pustena buva, svi posteni ce se, sto te glasase, okrenuti protiv tebe, ne opra te ni Nisava!

  • Objektivan

    20:31 // 16. 5. 2024.

    Ovde se namece jedno logicno,vazno i klucno pitanje vezano za izbor dr Milica u nastavno zvanje redovnog profesora. Da li svi izabrani nastavnici na Medicinskom fakultetu u Nisu zadovoljavaju sve kriterijume za izbor u nastavnicko zvanje na kojima su izabrani ili se na tome insistira sada kada je u pitanju dr Milic? Mislim da svi upuceni na ovom fakultetu vrlo dobro znaju odgovor na ovo pitanje.

  • Zašto niste objavili ovaj komentar?

    21:31 // 16. 5. 2024.

    Ovaj teks i onaj od juče treba da se pokazuju studentima novinarstva kao školski primer novinarkse nepristrasnosti i novinarskog navijanja. Iste novine, a dva teksta potpuno drugačija. Svaka čast novinaru koji je napisao današnji tekst, a čitaoci neka donose zaključke kako oni hoće. Nametanje mišljenja i favorizovanje samo jedne strane nanosi veliku štetu novinama.

  • Kolega sa medicine

    01:47 // 17. 5. 2024.

    Upravo dvojica od 3 clana komisije koja su potpisala iyvestaj i procenila da dr ne ispunjava uslove za izbor i svi ga proglasili plagijatorom - jesu njegovi koautori na tom clanku koji je proglasen plagijatom:-)
    Pa sada plagijatori njemu pisu iyvestaj i procenjuju da je SAMO ON plagijator?! A oni zajedno s njim "pisali" taj rad koji im je vracen?! Mozda mu je neko od njih i podmetnuo prevod?

  • Mile

    10:41 // 17. 5. 2024.

    0pasnu reklamu mu prave pred izbore da dobije vise glasova a onda dogovor sa Vuckom i biraj sta hoces......

  • Mika 1

    15:23 // 17. 5. 2024.

    Interesantno, dr. Milić plagijator.A ostali prosto narodski napredni prepisivači. Pa polovina profesora sa niškog medicinskog ne zaslužuje da obavlja funkciju zbog neznanja i nedostojnosti za obavljanje profesije. Druge 2/3 su mamini i tatini sinovi nepotistčari. Interesantno je da se i klan Višnjić aktivno uključio u rušenje Milića što znači da isti mnogo više vredi od onoga koliko ga blate.

  • Smuk II

    17:47 // 17. 5. 2024.

    @Mika 1 : Interesantna ti je računica ...
    Znači "6 devetine" svih naučnih prof dr sci i ujedno zapošljenih na Med. fakultetu ne zaslužuje svoj status , posao a ni tvoje visokoumno mišljenje jer si ti "iznad" svih njih svojom akademskom titulom i završenom VišLjom metalo-poslastičarskom školom u trajanju od jednog kvartala - mesečnog i ocenio njihove doktorate kao av,av "doktorat" Malog? Bolesno !

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: