Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 5. 9. 2024.

| Društvo

Mini-busevima do Niša - nazire se kraj problemima đaka iz sela kod Gadžinog Hana

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Gadzin Han opstina foto Nikola Mitic
Mukama đaka iz sela kod Gadžinog Hana nazire se kraj; ilustracija; foto: N. Mitić;

Pošto nije uspostavljen dogovor sa Niš ekspresom, Opština Gadžin Han će svojim mini-busevima prevoziti đake do srednjih škola u Nišu, pa pozivaju roditelje da dostave podatke o deci kako bi ona ušla u evidenciju za prevoz.

Od ponedeljka, od kada je počela školska godina, nekoliko desetina đaka iz sela oko Gadžinog Hana dovija se na različite načine da dođe do svojih srednjih škola u Nišu.

Razlog je to što je Niš ekspres ukinuo liniju koju su koristili i tražio od Opštine subvencije od 960.000 dinara mesečno.

Predsednik Opštine Gadžin Han Milisav Filipović kaže da dogovora sa prevoznikom definitivno nema, pa će srednjoškolci do Niša opštinskim mini-busevima.

Pozivamo roditelje da ih obavestimo i zakazaćemo sastanak sa njima ili za večeras ili za sutra, da im predočimo rešenje koje imamo. Reč je o cifri od 110 đaka i 25 studenata, ali ne putuju svi. Neki imaju svoje kuće i stanove u Nišu, pa stanuju tamo, tako da imamo dovoljno mini-buseva za sada. Ako slučajno bude falilo, zatražićemo još vozila od Ministarstva za brigu o selu - navodi on.

Još jednom ističe da novac koji je Niš ekspres tražio Opština nema.

I da imamo, ja ne bih smeo da im dam te subvencije. Oni su privatna firma, ušao bih u krivično delo, jedva bi neko čekao da me prijavi - kaže Filipović.

Učenici, studenti i roditelji mogu da dostave Opštini podatke pozivom na broj telefona 018/850-112.

Kako je navedeno na sajtu Opštine, potrebne su informacije o imenu, prezimenu, mestu iz koga se putuje i naziv obrazovne ustanove u koju se ide.

Podsetimo, nezadovoljni građani protestovali su zbog ukidanja linija, a opozicija pozivala ministre da obezbede novac.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Марко

    22:35 // 5. 9. 2024.

    То се врло просто решава, али код нас је све проблем. Мини бус треба да периодично кружи на релацији Гаџин Хан - Број 6, Наравно са субвенционисаним ценама карата, а бесплатно за ђаке и студенте... Због те неповезаности Гаџиног Хана са главним путем ка Бањи одлазак из Ниша тамо је догађај. Мора да се одвоји огроман део дана. да би се нешто кратко завршило тамо.

  • Mika

    21:44 // 5. 9. 2024.

    Nis-ekspres vec decenijama ima potpuno NESPOSOBAN, NEKOMPETENTAN i NESTRUCAN menadzment. Umesto da u svojoj "floti" ima gomilu mini-buseva za destinacije tipa Gadzin Han (umesto da voze ogromne autobuse napred-nazad) za pet putnika, oni se prave blesavi, ne znaju sta rade, ostavljaju narod bez prevoza i pravdaju se gubicima. Pa, gospodo "menadzeri"-mucnite malo glavom kako da unapredite poslovanje

    • Milenče

      10:30 // 6. 9. 2024.

      Upravo je sve tako kako ste napisali!!!
      Imaju oni mini autobuse, mogu da se prebace svi na gas umesto goriva. Tako posluje JGSP u Novom Sadu, godinama u plusu preduzece, jer je svako vozilo na prirodan gas, stroga kontrola karata je pre nekoliko godina počela da se primenjuje. Otvaraju se samo prva vrata dok vozač ne naplati sviiima kartu! Ljudi pizdeli dramili, ali se ziv covek na sve navikne.

  • Milos Jovanovic

    20:23 // 5. 9. 2024.

    Privatnom preduzecu koje bahato koristi monopol treba oduzeti gradski prevoz
    Grad Nis moze za tolike pare koje im daje za subvencije da sam organizuje prevoz
    U pitanju je ogoljena ucena i pljacka

    • Milenče

      10:31 // 6. 9. 2024.

      Lenjo to sve. Treba da se ugledaju na JGSP iz Novog Sada, zasto je toliko tesko ugledati se na uspešnije od sebe.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: