Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:03, 13. 10. 2024.

| Društvo

Načelniku i zamenici načelnika u Gradskim upravama u Nišu produženi v. d. statusi

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Miljan Petrović i Danijela Spasović
Miljan Petrović i Danijela Spasović još po tri meseca u v. d. statusu; foto: Grad Niš

Tri meseca nakon što su Miljan Petrović i Danijela Spasović postavljeni za vršioce dužnosti načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti, odnosno zamenika načelnika Gradske uprave za finansije, oboma su produženi v. d. statusi, odlučilo je Gradsko veće. Novi statusi će trajati najduže do tri meseca.

Nastavila se praksa produživanja v. d. statusa načelnicima i njihovim zamenicima, koja je obeležila četiri godine postojanja šest gradskih uprava u Nišu, umesto jedne.

Miljanu Petroviću, diplomiranom pravniku, produžava se status vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti, najduže do tri meseca. Ovo rešenje primenjuje se počev od 11.10.2024. godine - odlučeno je na Gradskom veću.

Takođe, na sedmoj sednici Gradskog veća, odlučeno je da Danijela Spasović, doskorašnja v. d. načelnice Uprave za društvene delatnosti, koju je nasledio Petrović, nastavi status.

Rešenjem Gradskog veća Grada Niša o postavljenju vršioca dužnosti zamenika načelnika Gradske uprave za finansije Danijela Spasović, diplomirana ekonomistkinja, postavljena je za vršioca dužnosti zamenika načelnika Gradske uprave za finansije, do tri meseca. Rešenje o postavljenju vršioca dužnosti zamenika načelnika Gradske uprave za finansije primenjuje se počev od 10.07.2024. godine - piše u odluci Veća.

Miljan Petrović i Danijela Spasović su prvi put postavljeni za v. d. načelnika, odnosno zamenika načelnika, 9. jula ove godine.

Načelnica Uprave za finansije je Nina Ilić, jedna od troje u svim upravama koji nisu u v. d. statusu.

Oktobra prošle godine su formirane komisije koje bi trebalo da izaberu načelnike svih uprava, to se još ne dešava.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • SNS Beeeeee

    07:34 // 14. 10. 2024.

    Njemu je otac 20 godina bio načelnik u vreme DS tako da on ne može da bude loš izbor tj on mora da bude Načelnik najmanje.
    Ona je bila načelnik u vreme gradonačelnika Simonovića ko će kome ako nećeš svome tako da i ona mora da bude Načelnik . i tako sve u svemu lep odabir para za načelnika i zamenika a vi Naprednjaci beeeeeee .
    ps Vratite DS sve im je oprošteno.

  • Posmatrač

    01:38 // 14. 10. 2024.

    Sve u vd stanju treba pod hitno smeniti i dovesti nove ljude koji do sada nisu imali funkcije a njima dati obične referate ni jedan od ovo dvoje nije zaslužio funkciju a posebno što su i u prethodnim garniturama isto imali neka mesta ima Gradska Uprava itekako kvalitetnih Ekonomista konkurenciju sklone od sebe a posle nagovore svoje rođake da ih hvalospevuju pišući komentare.

  • Bulevarac

    23:02 // 13. 10. 2024.

    Pravi ljudi na pravom mestu, a ne one Nina i Ružica.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Čudo nisu čekali sledeće izbore za drugi sloj.

Milan čitalac

Tekst: Bulevar Gorana Ostojića konačno dočekao radove na drugom sloju asfalta

Pronađite nas na: